Det ser omsider ut til å lysne for «Louder Than Bombs», Joachim Triers første engelskspråklige film.

Da produksjonstilskuddene fra NFI ble annonsert i dag hadde filmen 13.3 millioner kroner i støtte, og nå begynner det endelig å nærme seg innspillingsstart.

– Vi regner med å starte opptak rundt begynnelsen av september, forteller produsent Sigve Endresen til Filter.

Sist sommer ble filmen stanset sent i planleggingsprossessen fordi man ikke hadde klart å skaffe nok midler, men tidligere i år gikk blant andre tv-kanalen Arte inn med penger i prosjektet, samtidig som etterhåndsstøtten også er blitt økt.

– Det var bittert i fjor da vi måtte stoppe ganske seint i planleggingsprossessen, men nå har vi bedre rammer og det blir en bedre film.

Budsjettet er nå oppe i over 62 millioner kroner, samtidig som både Isabelle Huppert og Gabriel Byrne fortsatt er med på rollelista.

Imidlertid ser det ut til at utsettelsen kan ha kostet filmen Jesse Eisenberg.

– Han skal være med i «Batman Vs. Superman», så der ser vi oss om etter andre alternativer. Det kan hende han er med, men vi vet ikke ennå, sier Endresen.

supermann_topp

Han vil foreløpig ikke gå ut med navn på hvem som eventuelt kan være aktuelle som erstattere, men er uansett glad for at produksjonen igjen ser ut til å være på skinner.

– Det er store forventninger til filmen ute i verden. Både i USA og Frankrike og rundt om kring er det mange som venter på «Joachim’s next film».

Et nytt navn har også kommet inn på produsentsiden. Thomas Robsahm, tidligere spillefilmkonsulent i NFI, er nå ansatt i Motlys og vil ifølge Endresen være den som følger innspillingen i New York.