Det hadde kanskje vært litt enerverende med en hel langfilm med bare Chewbacca, men det er altså ikke det vi snakker om når figuren nå skal få sin egen film.

I stedet er det mannen som var inni Chewbacca (ikke på den måten, din gris) det skal handle om. Peter Mayhew spilte Chewbacca i fire av «Star Wars»-filmene (samt julespesialen på tv, brr), og fikk visstnok rollen etter en svært kortvarig audition hos selveste George Lucas. Alt han behøvde å gjøre for å få jobben, var å reise seg opp.

Kanskje hadde det noe med høyden hans å gjøre? På det høyeste var Mayhew nemlig 2,21 meter på sokkelesten, noe som trengtes for å fylle Wookiee-drakta.

Det er mange historier som kan fortelles om Mayhew fra før, under og etter innspillingene av «Star Wars»-filmene, og det er nettopp det Kyle Newman nå har tenkt å gjøre i spillefilmen «Chewie», melder THR.

Newman har tidligere vist at han er over snittet opptatt av «Star Wars» med filmen «Fanboys»:

Manuset til «Chewie» skrives av nykommerne Evan Susser og Van Robichaux, og baserer seg på tiden der Mayhew i 1977 balanserte karrieren som sykehusansatt med drømmen om et gjennombrudd i Hollywood. Lite visste han hvor jobben med å løpe rundt i et hårete kostyme skulle føre ham.

Newman sikret seg for en tid tilbake rettighetene til Mayhews livshistorie, og i en tweet bekreftet Mayhew at han er entusiastisk til prosjektet:

Her kan du høre et telefonintervju med fanfavoritten Mayhew, der han forteller litt om «Star Wars» og slikt.