Vikinger kunne være modige handelsmenn og utforskere – eller grusomme voldtektsmenn og plyndrere, alt avhengig av hvem som forteller historien.

Faktisk var de begge deler, men sjansene er nok store for at Charlize Therons kommende tv-serie «The Clan» kommer til å framstille dem som sistnevnte.

Serien, som allerede er solgt inn til ABC, er et storslått drama fra det skotske høylandet fra den tid klaner kjempet mot hverandre … og vikingene som stakk innom med ujevne mellomrom.

Skal ikke se bort fra at det dukker opp noen norske skuespillere her, altså. Den konkurrerende vikingserien «The Vikings», som skal sendes på History Channel, har allerede hanket inn Torbjørn Harr.

Vi er ikke sikre på hvor stødig den sørafrikanske skuespillerinnen Theron er i gammelskotsk, men det er kanskje heller ikke så viktig akkurat her – hun skal tilsynelatende ikke spille i serien selv, men jobber heller som produsent (noe hun gjør stadig mer av om dagen via sitt selskap Denver & Delilah).

«The Clan» skal skrives, regisseres og samproduseres av Terry George, som i sin tid ble nominert til en Oscar for «Hotel Rwanda», som han både skrev, regisserte og produserte.

Når Theron ikke jobber som produsent, er hun forørvig fortsatt en svært aktiv skuespiller. Nå er hun i forproduksjon på «Mad Max: Fury Road», og snakker om å spille i et drama om den nylig avdøde krigskorrespondenten og posthumt bokaktuelle Marie Colvin (en film hun også skal produsere).