Herrejemini, det blir en fin seriehøst. Først ut i mørketiden er andresesongen av «Broen», som begynnner på NRK mandag 23. september klokka 21.30. Det er nå på mandag, altså (og dagen før på svensk og dansk tv, om du ikke klarer å vente).

Som med forrige sesong sparkes det hele igang med en mystisk hendelse knyttet til Øresund-broen, som binder Sverige og Danmark sammen.

Denne gangen er det imidlertid ikke snakk om et lik (eller to halve), men en mystisk båt som går på grunn midt på båten. Ombord er noen stakkarer som ikke har en blid skjebne i vente – de er smittet med en sykdom som tilsynelatende raskt kan spre seg som en epidemi.

Ett år og en måned etter sist gang møtes derfor Saga Norén (Sofia Helin) og Martin Rohde (Kim Bodnia) igjen til dyst.

Vi er selvfølgelig spente på hva vi har i vente, og tok tak i manusforfatter Nikolaj Scherfig for å få noen svar.

– Vi har prøvd å beholde den samme stemningen, men har også hatt en ambisjon om å gå dypere inn i våre karakterers sammensatte univers og de konfliktene de slåss med – både privat og i forhold til den saken de er satt til å oppklare i «Broen II», sier Scherfig til Filter.

Han har skrevet seriens storyline sammen med Hans Rosenfeldt og Camilla Ahlgren – samt manus til tre av episodene. I tillegg har han «sørget for at det danske er dansk i serien», både i persongalleri og dialog.

LES OGSÅ: Historien om hvordan «Broen» ble til, og hvordan serien nesten ble droppet i Norge

– Hvordan bygger dere videre på stemningen som ble satt i førstesesongen?

– For oss har det vært en utfordring å prøve både å variere, tenke nytt og dimensjonere historien, plottet og karakterene i «Broen II» i forhold til «Broen I» så publikum ikke føler at de får det samme en gang til. Men det er det altså publikum som må bedømme om vi lykkes i.

– Er det noe spesielt du lærte etter første omgang som du har tatt med deg videre nå?

– Vi så at humor, sex, samfunnsrelevans og komplekse karakterer fungerte godt i «Broen I» – så den cocktailen har vi prøvd å dimensjonere ytterligere i «Broen II», sier Scherfig.

Som dessuten har tatt tak i ytterligere en ting:

– Folk satte stor pris på heissamtalene mellom Martin og Saga – så det ska’ de fandeme få. De er billige å lage og det er scener som folk husker. Kanskje hele «Broen III» bare skal finne sted i heiser?