Neste tirsdag har Christopher Nolans tredje Batman-film «The Dark Knight Rises» USA-premiere (her hjemme må vi dessverre vente til midnatt tirsdagen etter, på tross av at det opprinnelig var snakk om å fremskynde premieren til samme dato som USA). Og de massive promomusklene flekses for det de er verdt. I natt kom enda en ny trailer, denne gangen en slags hyllest til Nolans trilogi, med små klipp fra de to foregående filmer innvevd. Når kan vi bestille DVD-boksen, liksom? (Det foreligger sikkert en dato på en notisblokk et eller annet sted i Hollywood.) Tidligere denne uka kom det også en såkalt featurette på 13 minutter, med såpass mye ny info at det grenser til at vi burde skrive SPOILER ALERT.

I tillegg hadde Gary Oldman med seg et nytt klipp fra filmen på gårsdagens episode av talkshowet Jimmy Kimmel Live.

Hvor Oldman også fikk lov til å lese opp utdrag fra selveste R. Kellys nye selvbiografi «Soulacoaster». Som et slags svar på spørsmålet om det egentlig er noe denne mannen ikke kan gjøre uten å miste elegansen og verdigheten. Svaret er ja. Det er det.

 

Ny poster er også ute, i anledning IMAX-premieren. Ganske raff, spør du oss.

 

I andre Batmannyheter denne uken: Christopher Nolan har gjort det ettertrykkelig klart at han ikke er interessert i DC Comics forsøk på kopiere Marvels massive «Avengers»-suksess, og takket høyst offentlig nei til å lage film av Batmans kompisgjeng Justice League. Som en liten plaster på såret for skuffede superheltentusiaster har vi spart det objektivt sett klart beste til sist: dette rørende møtet/multimediamashupen mellom Batman, hans supre venner Aquaman og Supermann, og vår alles kjære «Pantertanter», skal visstnok ha tatt tre år å lage. Verdt hvert sekund, si!