Det har lenge gått rykter om at det skal skje, og i dag ble det altså bekreftet: Den amerikanske streamingtjenesten Netflix kommer til Norge innen utgangen av 2012. I tillegg skal tjenesten også rulle ut i Sverige, Danmark og Finland.

I dagens pressemelding kommer det ikke fram noe konkret om pris eller innhold, annet enn at brukerne i de nordiske landene skal kunne abonnere på tjenesten og «umiddelbart få tilgang til et bredt utvalg av TV-serier og filmer fra fjern og nær», og det til et «fast, lavt månedlig beløp».

– Flere opplysninger om tjenesten, som for eksempel pris, innhold og kompatible enheter, blir annonsert nærmere lanseringsdatoen, står det å lese i pressemeldingen.

Netflix startet opp først og fremst som en tilbyder av leiefilm gjennom posten til amerikanske kunder, men har siden 2007 også streamet filmer og tv-programmer hjem til folk via stadig flere enheter. Streamingtjenesten ble lansert i Canada i 2010, i Latin-Amerika i 2011 og i Storbritannia og Irland i begynnelsen av 2012.

Det store spørsmålet før lanseringen her på berget, blir hvilke rettigheter Netflix har klart å kjøpe for det nordiske territoriet.

Den amerikanske giganten har ikke lykkes i like stor grad utenfor det nordamerikanske markedet, blant annet fordi de ikke har klart å skaffe seg like godt innhold. I England blokker for eksempel Sky for Netflix ved å ha avtale med mange av de store Hollywood-studioene, mens CMore og Viasat i Norden sitter på eksklusive studioavtaler som Netflix derfor ikke kan lansere med.

Selv jobber Comoyo også med å kunne posisjonere seg i samme marked – så her er det tydelig at mange ermer må brettes opp utover høsten.