Det er få spillskapere som har turt å utfordre spillernes tålmodighet med lange, ikke-spillbare filmsnutter mer enn den japanske «Metal Gear Solid»-auteuren Hideo Kojima.

Men hei, vi liker det – selv om det i «Metal Gear Solid 4» var kuttscener på opptil 90 minutter.

Det er jo nesten en hel spillefilm, det! Kanskje er det derfor ikke så veldig overraskende at det nå endelig blir noe av den lenge ryktede «Metal Gear Solid»-filmen?

Det er Kotaku som melder at filmselskapet Columbia nå offisielt har annonsert filmatiseringen av spillet, med Marvel-grunnlegger Avi Arad («Spider-Man», «Iron Man», «X-Men») klar for produsentjobben.

Tidligere har «Boogie Nights»– og «Moneyball»-produsent Mike De Luca forsøkt å lage en film basert på spillene, men det prosjektet kollapset i 2008.

Som om «MGS»-filmen ikke er nok, har Arad også kastet seg over to andre spillrelaterte filmprosjekter, «Uncharted» og «inFamous»·

Det er ennå ikke tilknyttet noe regissør eller skuespillere til prosjektet, men Kojima har selv uttrykt sin begeistring for «Dark Knight»-regissør Christopher Nolan.

Vi får nå se. Sikkert er det uansett at hele internett vil bruke mye tid på å diskutere hvem som bør spille Snake. Snaaaake!