I en rykende fersk pressemelding fra Nordisk Film og «Hodejegerne»-produsentene i Friland kan Asle Vatn og Pål Røed avsløre at de nå kommer med en spillefilm om Roald Amundsen og hans hasardiøse ekspedisjon mot Sydpolen.

De to har allerede undertegnet en avtale med manusforfatter Christopher Grøndal, som også har stått bak «Nokas» og «Villmark». De to er også i dialog med en regissør, og godt igang med arbeidet med å finansiere filmen.

– Vi er veldig fornøyd med å ha landet en avtale med Nordisk film på prosjektet. Med Nordisk film om bord er vi godt rustet for å ivareta våre ambisjoner om å lage en episk og storslagen film om den aller største av våre polarhelter, Vatn i pressemeldingen.

Slik beskrives tilnærmingen til filmen i pressemeldingen:

Juni 1910; Den legendariske polarskuta Fram er på vei mot Nordishavet, men stopper i Madeira. Amundsen forteller mannskapet om sin hemmelige plan; De skal ikke runde Amerika for så å seile mot nord. Fram og mannskapet skal fortsette sørover for å utfordre Terra Nova, den britiske ekspedisjonen ledet av Robert F. Scott. Et legendarisk og skjebnesvangert kappløp mot Sydpolen er i gang.

Eksekutiv produsent for filmen er Lone Korslund hos Nordisk Film, som skal distribuere filmen i Skandinavia. Korslund har tidligere jobbet med store prosjekter som «Millennium»-trilogien, «Hodejegerne», «Kon-Tiki» og «Snabba Cash»-filmene.

Vatn og Røed er imidlertid ikke de eneste som jobber med en film om Roald Amundsen og kappløpet for å nå Sydpolen.

Også Matt Damon og Ben Affleck har interessert seg i historien, og skal produsere filmen «The Race to the South Pole». Filmen konsentrerer seg om Amundsens kappløp mot engelskmannen Robert Falcon Scott om å komme først til Sydpolen, og allerede er det klart at Bens bror Casey Affleck skal spille Scott.

Det store spørsmålet nå må jo dermed bli hvem som vinner kappløpet om å først komme med filmen om kappløpet til Sydpolen?