Engelskmennene elsker den danske regissøren Nicolas Winding-Refn.

Da Winding-Refn forlot Danmark i 2006 var det som en blakk og begynnende bitter mann. Hans personlige økonomi var såvidt reddet av inntektene fra «Pusher»-filmene, men produksjonsselskapet var konkurs og utsiktene til å lage mer film i hjemlandet var dårlige.

Redningen ble London, den britiske tv-industrien og en jobb med «Miss Marple»-filmen (!) «Nemesis» for BBC. Siden fikk dansken jobben med å regissere filmen om den britiske nasjonalpsykopaten Charles Bronson («Bronson», 2008) før turen gikk videre til Hollywood og fjorårets «Drive» med Ryan Gosling.

Nå har engelskmennene kommet opp med enda et tiltak for å fylle Winding-Refns lommebok: En remake av den første «Pusher»-filmen fra 1996.

Her er det Richard Coyle som har Kim Bodnias rolle som Frank, mens Zlatko Burić gjentar sin rolle som den serbiske dopkongen Milo.

Dette ser jo på alle måter ganske utdatert ut. Overdreven, komisk vold og dopdealer som går galt har jo vært en viktig ingrediens i britiske gangsterfilmer siden originale «Pusher», og det er vanskelig å se at dette vil pløye ny mark (for en «remake» som definitivt ikke forholder seg til originalen, se dagens tv-tips).

Men vi får se – premiere blir i mai.

PS: Dette er for øvrig ikke den eneste remaken som er laget av «Pusher», regissør Assad Raja lagde i 2007 en versjon der dialogen er på hindi: