I fjor gikk det franske spillselskapet Ubisoft ifølge Variety ut og røpet at de var interesserte i å lage filmer basert på tre av sine største spillserier – «Assassin’s Creed» og de to Tom Clancy-seriene «Ghost Recon» og «Splinter Cell».

Nå kan det se ut som om «Splinter Cell» blir førstemann ut, melder Deadline. Flere filmstudioer kappes om å sikre seg rettighetene til spillserien, og ifølge Deadlines kilder er det Paramount som mest sannsynlig trekker det lengste strået – men dette er ikke noe selskapet selv vil bekrefte offentlig.

Gjennom årene har «Splinter Cell»-serien beveget seg langt, fra den ganske saktegående snikeaffæren i førstespillet fra 2002 til mer beinharde og konvensjonelle actionaffærer – sist i «Conviction» fra 2010. I sentrum står superagent Sam Fisher, som ikke bare må bekjempe all verdens terrorister, men etterhvert også sørge for at hans datter (og seg selv, forøvrig) klarer å balansere på livets lange line.

Om Paramount ender opp med å skaffe seg rettighetene, passer det for så vidt bra med resten av Tom Clancy-filmene de har i produksjon (det er vel ikke utenkelig at Clancy-navnet også vil kobles til noen eventuelle «Splinter Cell»-filmer, slik det er med spillene). Studioet har nylig satt Kenneth Branagh til å gjenopplive Jack Ryan-serien med Chris Pine i hovedrollen, og de utvikler også Clancy-spinoffen «Without Remorse» om leiesoldaten John Clark.

Hvem synes du burde spille Sam Fisher, a? Vi setter en femmer på … vettapokker, vi. Han er strengt tatt så uttrykksløs at hvem som helst med kjevebein, todagersskjegg og litt muskler i Hollywood kan spille ham.

Her er noen spillscener fra det kommende «Splinter Cell: Blacklist», som kommer neste år: