Om du ikke kjenner til tegneserieuniverset i Marvels «Guardians of the Galaxy», kan vi ikke klandre deg – du er ikke alene.

Men uvitenheten kommer neppe til å bestå så veldig mye lengre, ettersom Marvel nå for alvor girer opp den kommende filmatiseringen – som etter en tids rykteflom endelig ble bekreftet under sommerens Comic-Con.

Fra før var det kjent at Nicole Perlman skrev på manuset til filmen, men nå kan THR melde at Marvel har gitt jobben videre til en annen nybegynner, Chris McCoy, som i likhet med Perlman kommer direkte fra selskapets interne manusprogram.

McCoy har etter sigende en hang til å bruke skrudd humor i (de hittil ubrukte) manusene han har skrevet så langt. Det kan komme godt med i en film som «Guardians of the Galaxy», der vi blant annet får møte en snakkende vaskebjørn og et menneskelig tre.

Filmen baserer seg på den andre gruppen med superhelter i «Guardians»-mytologien. Disse ble til da tegneserien ble gjenopplivet i 2008 etter en langvarig pause fra førsteserien (som begynte å gå i 1969).

De fem superheltene vi vil følge i filmen, er:

Drax The Destroyer: Opprinnelig et menneske, gjenfødt som en grønn kriger med ett formål i livet: Å drepe Thanos (se litt lengre ned).

Groot: Trelignende monster som kan kommandere andre trær, samt vokse ut igjen fra skudd.

Star-Lord: Menneskefødt strategisk geni med gode kampevner – takket være utenomjordiske krefter (og våpen).

Rocket Raccoon: Inspirert av Beatles-låta «Rocky Raccoon», er dette en genetisk modifisert vaskebjørn med en forkjærlighet for våpen og eksplosiver.

Gamora: Eneste dame i følget, og eneste overlevende av sin rase. Opprinnelig reddet og adoptert av Thanos i håp om at hun ville bli soldat for ham, men hun vendte seg i stedet mot ham.

Det er ikke røpet noe om selve handlingen i filmen ennå. Men ettersom den dødsfikserte og intergalaktiske superskurken Thanos dukket opp i den vesle snutten etter rulletekstene etter «The Avengers», er det ikke utenkelig at han blir hovedfienden i den kommende filmen: