Denne uka vil du kanskje merke en stor endring i vår streamingguide – vi har tatt et bittelite steg i retning av å gjøre den litt mer oversiktlig for deg å bruke daglig.

Nå vil du finne daglig oppdaterte oversikter over hva som er nytt av filmer, serier og dokumentarer på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More Play, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo og Mubi her på Filter.

Disse finner du som Filter-leser ved å trykke på «GUIDE» øverst i menyen på siden  her. For å gjøre det lettere å sjekke innom daglig, har vi også opprettet nettsiden Filterguide.no som tar deg rett til oversikten.

Vi har også opprettet en egen Facebook-side der vi kommer til å slenge ut høydepunkter fra de forskjellige strømmetjenestene gjennom uka. Lik gjerne siden!

Som vanlig har vi i denne saken plukket ut noen av høydepunktene blant alt som har kommet denne uka – og under dem kan du trykke deg inn på de tjeneste du er interessert i for den komplette oversikten.

Se alle streamingtipsene våre!

NYHET! Få gode streamingtips rett i innboksen din – meld deg på vårt nyhetsbrev!

 

«Olive Kitteridge»

Det er ikke så lett å forklare hvorfor en så uspektakulær og hverdagslig dramaserie som «Olive Kitteridge» er så vanvittig flott. Det er tross alt ikke annet enn en liten fortelling om en familie, med fokus på moren Olive Kitteridge (Frances McDormand), i en søvnig kystby i Maine.

Men er du en voksen publikummer med sug etter velskrevet, velregissert og fantastisk spilt drama, bør du definitivt kjenne din besøkelsestid. «Olive Kitteridge» føles ofte som en roman (den er også basert på en Pulitzer-vinnende bok av Elizabeth Strout), og strekker seg over flere tiår.

Sentralt står lærerinnen Olive, en streng og kompromissløs kvinne som er vanskelig mot både ektemann og sønn, men som føler sterk omsorg for den psykisk syke nabogutten. Hun nekter å være med på jåleri og smisk, og har gjort verbal nedsabling av andres karaktersvakhet til en nobel kunst. Det gjør også serien tidvis veldig morsom, selv om den også er trist og sår.

Mengden gode skuespillere understrekes også at de sparer Bill Murray helt til slutten, der han dukker opp og er veldig billmurraysk.

– «Olive Kitteridge» er på ingen måte en enkel fortelling, men den føles sann og intelligent og troverdig. Og selv om den ikke spiller på melodramatiske strenger, skal det mye til at du ikke ender med å grine litt likevel, skrev vi i vår anmeldelse.

Kan sees på: HBO Nordic og C More Play

 

«Virunga»

Da dokumentaren «Virunga» hadde sin verdenspremiere på Tribeca-festivalen i NYC i vår, var det bare to dager etter at Emmanuel de Merode hadde blitt skutt av krypskyttere – men heldigvis ikke drept.

De Merode er hovedvokteren i nasjonalparken Virunga i Den demokratiske republikken Kongo, der vi finner hjemstedet til noen av de siste fjellgorillaene i verden.

Gorillaene blir passet på av en liten gruppe skogvoktere, blant dem en tidligere barnesoldat og en belgisk prins. De risikerer, som skyteepisoden tidligere i år tydelig viser, daglig livene sine i forsøket på å beskytte parken mot bevæpnede rebeller, krypskyttere og et britisk selskap som forsøker å ta kontrollen over Kongos store naturressurser.

I denne sterke og prisvinnende dokumentaren følger vi fire av personene – blant dem de Merode. Dokumentaren er definitivt verdt å bruke litt av din tid på – fortsatt har den en uslåelig 100%-vurdering på Rotten Tomatoes.

Kan sees på: Netflix

 

«Veronica Mars»-filmen

Tv-serien om tenåringsdetektiven Veronica Mars, spilt av Kristen Bell, fikk mange trofaste fans da den gikk over tre sesonger mellom 2004 og 2007 (den første er forøvrig nå ute på Viaplay).

Det vakte derfor stor begeistring da skaperne i fjor annonserte at de ville lage en film – om fansen bladde opp.

Det gjorde de til gagns, og de som var med på spleiselaget skulle da også få se filmen ekstra tidlig – noe som dessverre ikke skjedde uten litt hikke. I Norge ble heller ikke filmen satt opp på vanlig kino, men en gjeng entusiastiske fans satt opp filmen på Cinemateket.

Nå er heldigvis filmen endelig å se på Netflix for alle – og da kan kanskje enda flere begynne å glede seg til spin off-serien «Play it Again, Dick».

Kan sees på: Netflix

 

«Agents of S.H.I.E.L.D.»

I en verden der superhelter herjer trenger man kanskje sånne som de menneskelige agentene i S.H.I.E.L.D. – den hemmelige Marvel-organisasjonen som etter beste evne forsøker å holde styr på alt kaoset som oppstår når superhelter nedkjemper stadig mer onde og oppfinnsomme superfiender.

Hele første sesong ligger nå ute på Viaplay, og da er det kanskje på tide med et gjensyn med de kaotiske scenene som liksom skulle utspille seg i Oslo – visstnok bærer trærne i Buskerud også på en ond kraft

Kan sees på: Viaplay

 

Andre høydepunkter blant ukas nyheter:

Netflix: G.I. Joe: Retaliation, 2 Days in New York, The Way BackTid for hevn

HBO Nordic: Turn, The Offseason: Kevin Durant, The Affair

NRK Nett-TV: Den kalde krigen: Hat, kjærlighet og propagandaLisenskontrollørenBrennpunkt: Frivillig tvang

TV 2 Sumo: Turn, Kollektivet, Arrow, Glee, Dicte, Homeland

Viaplay: Klondike, Alcatraz, Captain Philips, 2001: En romodyssé, Conspiracy Theory, The Bodyguard, Tre konger, Blood Diamond, A Clockwork Orange, Boogie Nights, Barry Lyndon, Prizzis ære, Any Given Sunday

C More Play: Robot and Frank, Walking with Dinosaurs, Gotham, Den engelske pasienten, The Siege

Mubi: Nawals hemmelighet – Incendies, Kanskje i morgen, Helter i Telemark, Ukjent kode, Siderhusreglene

 

Se alle streamingtipsene våre!

NYHET! Få gode streamingtips rett i innboksen din – meld deg på vårt nyhetsbrev!

 

Her er alt som er ute på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi denne uka:

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter