Jeg hadde egentlig gitt opp «Boardwalk Empire» etter en ganske svak andresesong. I sommer søkte imidlertid HBO etter nordmenn bosatt i New York til innspilling av en større scene – noe som gjorde meg såpass nysgjerrig, i hvert fall på et profesjonelt plan, at jeg bestemte meg for å fortsette litt til med serien.

Og det er jeg veldig glad for.

Den tredje sesongen er nemlig blant det beste jeg har sett på tv i år, ikke minst på grunn av den skvatt gale italienske gangsteren Gyp Rosetti, som stjeler alle scenene han er med i:

Men til saken: Selv om jeg har kost meg verre med sesongen så langt, har det ikke vært spor etter noen større ansamling av nordmenn som kunne forklare HBO-utlysningen. Men i episoden som ble sendt i USA i går skjer det ting, ifølge diverse referater fra episoden som blant annet Rolling Stone og Hitfix har publisert.

Dette er bare en liten spoiler, som vel egentlig kun er interessant sett med norske øyne – men ønsker du ikke å vite noe om «Boardwalk Empire»-linken til Norge før du ser det selv, må du slutte å lese NÅ.

Karakteren Nelson Van Alden (Michael Shannon) – også han kan vel strengt tatt karakteriseres som skvatt gal – har rømt fra sitt tidligere liv som føderal agent, og prøver å livnære seg som selger. Han har giftet seg med barnepiken Sigrid Mueller (spilt av Christiane Seidel), som har emigrert fra Norge, og slått seg ned i småbyen Cicero.

Selgeregenskapene til Van Alden (som du kan se på bildet øverst) er imidlertid ikke stort å skryte av, og sosialt sliter han veldig på jobben. Ingen sjølironi på den karen! I episoden som ble sendt i går tipper det totalt over for Van Alden, og han får sparken.

Hva skal den lille familien gjøre nå? Stikke av til et nytt sted?

Neida. Sigrid har nemlig vist flere ganger i løpet av sesongen at hun har mer bein i nesa enn man opprinnelig kunne tro.

Og nå drar hun fram et lite lager av alkohol som hun selv har brent mens Van Alden har vært på jobb. Sigrid lærte nemlig å lage akevitt av faren sin, og vil hun ha Van Alden til å selge varene til sine landsmenn i forbindelse med en kommende 17. mai-feiring! Stas.

Vi regner med at dette følges opp, og at vi dermed snart får se de norske statistene synge nasjonalsangen i akevittrus. Allerede i neste episode, kanskje?

Stay tuned!