Vi digger «Taken», og ser selvfølgelig fram til oppfølgeren som er rett rundt hjørnet.

Mye på grunn av Liam Neeson, som vi allerede har etablert som en av Hollywoods mest badass skuespillere.

Som med alle suksessfulle actionoppskrifter, er det ikke fritt for at andre lar seg «inspirere». Nå er det riktignok ikke noe nytt med filmer som tar for seg desperate fedre som jakter på sine kidnappede barn, men få har vel gjort det bedre enn Neeson i nyere tid.

Men hei, hvem er det som kommer inn på sidelinjen her? Og prøver å gå ansikt til ansikt med regjerende mester Neeson? Jo, selveste Nicolas Cage!

Greit nok, i «Stolen» er det kanskje en litt annen vri på det hele: Cage spiller en tyv som idet han kommer ut av fengsel, gjenforenes med sin tenåringsdatter – men ikke for lenge. Drittsekken (Josh Lucas) som han i sin tid stjal ti millioner dollar med (penger som ble brent opp) vil ha sin del av kaka, og han kidnapper derfor Cages datter. Han har tolv timer på seg til å skaffe nye ti millioner dollar, men kjenner vi sånne filmer rett løser han det vel på en litt annen måte enn det kidnapperen hadde sett for seg.

I traileren, som du kan se øverst i vinduet her, er det imidlertid liten tvil om hvilken film regissør Simon West («Con Air», «Tomb Raider», «Expendables 2») har latt seg inspirere av.

Det holder nesten bare å klippe ut de to kommentarene som har fått flest «likes» på den videoen. «Stolen? I prefered it when it was called Taken» og «Liam Neeson has changed a lot.».

Vi trodde forøvrig at sånn voiceover-stemme som de bruker i traileren ikke lenger var kosher? Sjekk også posteren under her: 12 hours. $10 million. 1 kidnapped daughter. Hoo-hah.

Filmen har amerikansk premiere i september, men vi finner den foreløpig ikke på noen norske kinolister. Tipper den kommer rett på video?

Liten oppmuntrende bonus, her er traileren til «Taken 2»: