Født sånn eller blitt sånn?

Vel, det er ikke lett å vite med Norman Bates, som etter en (mildt sagt) trøblete oppvekst med moren ble litt, eh, rar – noe filmtittelen «Psycho» for så vidt godt illustrerte. Basert på en sann historie var det hele også.

Nå kan vi uansett få en litt større forståelse for hvorfor Norman ble like koko som de utstoppede fuglene han omga seg med. Den amerikanske tv-kanalen A&E har ifølge Hollywood Reporter gitt grønt lys for tv-serien «Bates Motel», som skal ta for seg tiden før handlingen i Alfred Hitchcocks klassiske skrekkfilm «Psycho» fra 1960.

Så stor tro på prosjektet har de, at de til og med hopper over den tradisjonelle pilotepisoden, og like godt har bestilt hele førstesesongen i en jafs.

Her skal vi få et større innblikk i de formative årene til Norman. Selvfølgelig innebærer det også et dypdykk inn i det noe uvanlige forholdet til hans skrullemor Norma, som i bunn og grunn penset ham inn i seriedrapsmannsporet.

Bak serien står produsentene Carlton Cuse («Lost») og Kerry Ehrin («Friday Night Lights», «Parenthood»). Ifølge Hollywood Reporter beksrives serien som en blanding mellom «Twin Peaks» og «Smallville», interessant nok.

Førproduksjon og innhenting av skuespillere er allerede i gang, og serieskaperne sikter seg inn mot en 2013-premiere på A&E.

– Dette er et provoserende prosjekt fra to av de beste historiefortellerne i bransjen, og vi ser fram til å komme i gang med det, uttaler A&E-sjef Bob DeBitetto og programsjef Dave McKillop i en felles uttalelse.

Interessant nok er ikke dette første gang en «Psycho»-spinoff har vært laget. I 1987 sendte NBC en 90-minutters tv-film, også ved navn «Bates Motel». Forhåpentlig blir tv-serien bedre enn dette: