Vi har alle vært der: Godt plassert i sofaen, lysten på å se noe bra på tv – bare usikker på hva det faktisk skal være.

Mens det før i tiden innebar ørkesløs zapping mellom kanalene på tv’en, har de moderne strømmetjenestene ikke bare tatt beslag på mer og mer av tidsbruken vår – men også en god del av frustrasjonene.

Ettersom film- og tv-bransjen ennå ikke har klart å lage et system som innebærer at én strømmetjeneste kan ha absolutt alle filmer og tv-serier som noen gang er laget i sin portefølje, innebærer jakten på noe å se gjerne mange forgjeves søk.

Det er noe Netflix nå tar konsekvensen av, ved å rulle ut et nytt søk som bedre skal gi brukeren et forslag til noe å se. Det er gjerne en god idé dersom man forsøker å søke etter noe som faktisk ikke finnes på tjenesten.

I den nye søkeopplevelsen, som allerede er live på web-versjonen av tjenesten, vil du kunne se søkeresultater i form av coverbilder.

net1

– Når du begynner å skrive inn søket ditt, vil potensielle treff på tv-programmer og filmer dukke opp i oversikten. Den nye stilen gjør det lettere for brukeren å scanne resultatene, og vil kombinert med evighetsscroll oppleves som en intuitiv måte å utforske Netflix-katalogen, skriver Netflix-sjef for produktinnovasjon Roelof van Zwoltjenestens blogg.

Kall det gjerne å sminke grisen – dette er jo en smart måte å kamuflere det tidvis slunkne (men stadig bedre) utvalget av filmer og tv-serier på norske Netflix. Uansett er sjansen mindre for at du sitter skuffet igjen med beskjed om at filmen eller skuespilleren du søkte på ikke er tilgjengelig på tjenesten, uten alternativer.

– En liste over skuespillere, regissører og skapere som matcher søket vil bli vist på venstre side. Når du trykker på en av disse resultatene, vil et nytt galleri åpne seg med titlene relatert til disse personene, skriver van Zwol.

Venstresiden vil også brukes til treff relatert på sjangre, tema og titler som ikke er tilgjengelig på tjenesten.

Om du trenger litt mer enn maskinelt utvalgte streamingtips, satser Filter stadig mer på å vise vei gjennom jungelen de forskjellige tjenestene utgjør – du finner alle våre anbefalinger under guide-kategorien vår.