Bryan Fuller er en av de aller flinkeste folka som jobber innenfor manusbasert, kommersiell amerikansk tv i dag. Hans to første serier «Wonderfalls» og «Dead Like Me» avslørte et ekstraordinært talent (særlig sistnevnte er fantastisk) og etter disse gikk han over til å jobbe med første sesong av «Heroes» (mens den fremdeles føltes frisk og ny).

Deretter gikk han over til «Pushing Daisies», den smått morbide og svært «Amelie fra Montmartre»-stiliserte serien om paikokken Lee Pace som har evnen til å vekke døde ting og mennesker til live ved å ta på dem. Ikke helt min tekopp, men jeg forstår at serien hadde mange fans.

Nå har Fuller fått et nytt interessant oppdrag: Å lage tv-serie basert på karakteren Hannibal Lecter. Historien skal foregå før handlingen i «Red Dragon», den Brett Ratner-regisserte filmen fra 2002 der Anthony Hopkins gjentar rollen som Lecter.

Serien skal fokusere på forholdet mellom Hannibal Lecter og FBI-agent Will Graham, som ble spilt av Edward Norton i «Red Dragon».

Ifølge Hitfix har NBC bestilt 13 episoder uten at Fuller & co. har måttet lage noen pilot først, noe som viser at NBC åpenbart har klokkertro på seriens potensial.

Gode nyheter for Fuller-fans, med andre ord.

Fullt så positivt er det imidlertid ikke at NBC har utsatt produksjonen av en Bryan Fuller-produsert pilot til serien «Mockingbird Lane», basert på kultserien «The Munsters».

Denne skulle egentlig Fuller ha laget med Bryan Singer («The Usual Suspects», «X-Men»), men serien virker nå å få andreprioritet bak Hannibal Lecter-prosjektet.

Bryan Fuller