Netflix er kanskje en tidstyv, men jammen en tids-giver også, for eksempel når man unntaksvis trenger å distrahere avkommet for å svare på enda en dustemail fra sjefen.

Derfor er det nok ingen tvil om at enkelte barn i vårt langstrakte land tilbringer en og annen tv-stund i streaminggigantens hule hånd, og de fleste foreldre har vel fått med seg at det finnes både et eget kids-område og muligheten for å definere podens brukerprofil som mindreårig.

Slik kan man redusere muligheten for at små, skjøre sinn påføres varige arr av uforvarende sex- og- voldsscener.

Nå er den jevnlige fireåring blitt så teknologi-savvy at det å svitsje til pappas brukerkonto for å få med seg det siste blodbadet på «The Punisher» før kveldsbadet er sak av type «smal». Derfor kan det være greit å vite at du har muligheten til å låse innhold Netflix har klassifisert som uegnet for barn ved hjelp av en PIN-kode (sjekk knappen «foreldrekontroll» under «innstillinger»).

Nå ruller Netflix ut et par nye endringer for å gi de voksne i husholdningen enda bedre kontroll.

  • For det første skal seriene og filmenes aldergrense nå løftes fram på mer prominent plass i grensesnittet: Fra å ligge på serienes oversiktsside blir de nå hentet opp i skjermbildet hver gang du trykker «play». Netflix bruker en kombinasjon av aldergrensene satt av MPAA, den amerikanske filmorganisasjonen, og en egen «modenhetsrating» for å gi brukerne en idè om hvor landet ligger.
  • For det andre, og kanskje vel så interessant, anerkjenner Netflix at alle brukerne har sin egen oppfatning av hva som er passende innhold for akkurat deres barn. Dermed får du nå muligheten til å blokkere avspilling av enkeltfilmer og -serier, uansett hvilken brukerprofil som er aktivert. Du setter da en PIN-kode som må tastes inn for å åpne serien/filmen.

Denne funksjonen har foreløpig ikke dukket opp på vår Netflix-konto, men skal bli i form av et eget søkevindu i «foreldrekontroll»-vinduet, der man kan finne de titlene man ønsker å PIN-beskytte:

Om de nye tiltakene er inspirert av trøbbelet Youtube står i om dagen, er uvisst.

Men den andre streamingtjenesten står midt i en PR-nedsmelting etter at flere medier har fokusert på de enorme mengdene forstyrrende innhold som dukker opp blant barneinneholdet (kortversjon: Ikke la barna sitte med Youtube alene. Aldri.)