Takk for alt, Gregory House og resten av staben på Princeton-Plainsboro Teaching Hospital!

Det er ikke sikkert dere kommer til å bli et like kjært minne som for eksempel «The Sopranos» eller «Presidenten», men det er ikke så langt unna.

Jepp, nå er det bekreftet: Årets åttende sesong av «House» blir den siste, og i mai sendes den konkluderende episoden på Fox. Serien har vært å se på blant annet Canal Plus og NRK i Norge, og har definitivt sine ivrige tilhengere.

Det har lenge ligget i kortene at produsent Universal kom til å trekke ut pluggen, men fansen hadde et lite håp om at Fox kunne overtale de involverte til å fortsette litt til.

Men den gang ei:

– Mye bedre å forsvinne før musikken stopper, mens det fremdeles er forventning og mystikk igjen, sier produsentene David Shore og Katie Jacobs, samt hovedrolleinnehaver Hugh Laurie, i en felles uttalelse ifølge Vulture.

Selv har jeg likt «House» veldig godt, men det har vært en stor utfordring å følge ordentlig med på serieopptak, da min kabelleverandør og/eller Canal Plus og NRK har gitt veldig dårlig informasjon om sesong og episodenummer. Tipper vi heller får få fatt i den komplette boksen når den tid kommer.

Forresten, i disse «Sherlock»-tider: Visste du at «House»-karakteren og deler av konseptet er basert på Sherlock Holmes? (House = Holmes, Wilson = Watson).Takk til @sven_a på Twitter, les mer om det her.

For mye godt skriveri om «House» anbefaler vi for øvrig den svenske tv-bloggen Weird Science.

Men hvordan bør serien slutte? Forslag mottas med takk i kommentarfeltet under: