For et års tid siden snakket alle om at Hollywood kun lager superheltfilmer for kvisete trettenåringer. Men de siste ukene har jeg lest minst tre saker om at dette nå har snudd totalt: Det store i filmbyen nå er å lage film rettet mot gamliser  som fortsatt kjøper kinobilletter og som ikke kan piratkopiere (særlig har dette vært en erkjennelse som har kommet i kjølvannet av kassasuksessen til «The Best Exotic Marigold Hotel»).

Om Hollywood-sjefer virkelig er så lette å lede, eller om det er verdens filmmedier som ser trender der alle andre kun ser tilfeldige sammentreff skal være uvisst.

Men jeg har faktisk på følelsen av at Hollywood faktisk har undervurdert kjøpekraften blant noe eldre publikummere en stund. Shit, til og med moren min har vært på kino to ganger i løpet av helgen (hun så forresten «Skyfall» og «Beasts of the Southern Wild», jeg er litt stolt).

Men, til poenget: Dustin Hoffman har faktisk bestemt seg for å regissere sin første film, 75 år gammel.

Og det ser ut til å bli en film som moren min, og kanskje til og med mormoren min, kommer til å løpe til kinosalen for å se.

I går kom den første traileren til «Quartet», som ser ut til å bli en hjertevarm komedie med masse geriatrihumor. Maggie Smith (enkefru Crawley fra «Downton Abbey», du vet) ankommer et gamlehjem for pensjonerte operasangere, der hun blant annet støter på eksmannen Reggie (Tom Courtenay) og de gamle vennene Cecily (Pauline Collins) og Wilfred (Billy Connolly).

Men karakteren til Maggie Smith er en snerpete og elitistisk gammel hurpe, som nekter å bli med på hjemmets årlige konsert da denne virker å ha innslag av dans, populærkultur og annet ræl.

I det hele tatt lager hun litt bråk, men vi tipper vel at alt går bra til slutt og at konserten til slutt blir en operabegivenhet utenom det vanlige (med innslag av rap, dessverre, virker det som).

Norgespremiere er ikke fastsatt, sålangt jeg kan se.

Forresten, den andre store gamlisnyheten i dag: Det kommer en oppfølger til «The Best Exotic Marigold Hotel»! Jepp, ifølge Vulture er et manus nært ved å bli levert inn til Fox Searchlight, og samtlige av hovedrolleinnehaverne fra originalen har sagt at de er interessert i å være med på en ny tur.