I forrige uke skapte det litt blest i sosiale medier og på diverse filmblogger, da det dukket opp en mystisk pakke hos University of Chicago.

Pakken var nemlig adressert til Indiana Jones (Henry Walton Jones Jr.), og inneholdt en nær perfekt kopi av Abner Ravenwoods dagbok fra «Raiders Of The Lost Ark».

Hvis ikke du husker detaljene helt, kan vi oppsummere kjapt: Abner Ravenwood var faren til Marion, og professor ved University of Chicago der Indiana Jones også var elev.

Ifølge indianajones.wikia.com sendte Ravenwood sin dagbok og et kart til Indiana Jones i 1926, i et forsøk på å få ham til å hjelpe til med å finne Paktens ark, som jo Indiana Jones og Marion slåss med nazistene om i den første filmen.

Men hvem hadde sendt dagboka til University of Chicago nå? Snakket vi om et markedsføringsstunt i forbindelse med en mulig ny «Indiana Jones»-film (uff)? Eller var det muligens en småsprø fan som ville spille universitetet et puss?

Dessverre viste det seg at den mest kjedelige løsningen på mysteriet også var den riktige.

Dagboka var nemlig en del av en større gavepakke med Indiana Jones-merchandise, sendt fra Guam til en italiensk fan som hadde vunnet en auksjon på Ebay. Dagboka hadde imidlertid falt ut av den opprinnelige konvolutten, og selv om frimerkene var falske hadde det alltid pålitelige amerikanske postvesenet levert den likevel. Til adressaten som stod påført, University of Chicago.

Et lite antiklimaks der, altså.

Men ikke på langt nær like antiklimatisk som den siste «Indiana Jones»-filmen.

Det er forresten uvisst hvem som har pakka nå, men vi går ut fra at det er top men. Top… men! (takk til AVClub):