Neste års «X-Men: Days of Future Past» ser ut til å bli en temmelig omfangsrik film – med tidsreiser, gigantiske roboter, Peter Dinklage med tjukk bart og to sett av skuespillere som spiller våre favorittmutanter.

Nå er den første traileren nettopp sluppet, se den i videovinduet over.

Filmen tar sikte på å kombinere karakterene fra Matthew Vaughns «First Class» (Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult) med skuespillerne fra den opprinnelige trilogien (Patrick Stewart, Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen etc.),

Vi får se hvordan The Wolverine reiser fra 2013 til 70-tallet for å endre historien, slik at mutantene slipper å ende i konsentrasjonsleire drevet av Bolivar Trask (Peter Dinklage)…

…og hans robotarmé kalt The Sentinels.

Et par nye karakterer får vi også møte i filmen, blant annet superraske Quicksilver (spilt av Evan Peters):

Traileren framstår som noe sparsom på informasjon (vi får for eksempel ikke se de tidligere nevnte drapsrobotene), men kjenner vi markedsføringsapparatet til Marvel rett får vi nok mange nye drypp før premieren.

«X-Men: Days of Future Past» er basert på to tegneserier ved fra 1981, laget av Chris Claremont og John Byrne – regnet for å være blant de aller beste i «X-Men»-historien.

Vi liker også at Bryan Singer (som regisserte de to første filmene) er tilbake:

– Det er mye humor i denne filmen, men gjennomgangstonen er også endel mørkere enn i de tidligere filmene, sier Singer til Total Film.

Norsk premiere blir 23. mai til neste år.