• Hver fredag går vi gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene og anbefaler godbitene.
  • Du kan også få den på e-post ved å registrere din mailadresse her.

Netflix:

Se «Chef’s Table: BBQ» sesong 1 (serie, 2020).

Hva er vel bedre enn å hive innpå med en perfekt stekt, saftig burger med rosa kjerne, syltet løk og sriracha majones i sofaen mens du ser på et av dine favoritt matlagingsprogrammer?

Netflix er denne måneden ute med ny sesong, «Chef’s Table BBQ», og fokuserer – som navnet tilsier – utelukkende på barbeque, utallige grillstiler og innovative metoder innenfor varmebehandlingens rike. Lær av mesterkokker fra Mexico, Australia og USA – og ta biffen i egne hender.

Dette programmet vil gi deg vann i munnen raskere enn du kan si «Grill-Craig».

Vil du heller se…

Tegneserieskurk i ny drakt? Se «Joker» (film fra 2019). Mye takket være Joaquin Phoenix’ skjellsettende rolletolkning er denne filmen den eneste fra 2019 du virkelig ikke kan gå glipp av.

Voksen fantasy? «Lucifer» (serie, 2015-20). Nye episoder i serien der en djevelsk kjekk kar slår seg opp i utelivsbransjen i L.A.

Ungdommelig fantasy? Se «The Umbrella Academy» (serie, 2019-2020).  Spennende, binge-verdig høstserie om seks personer med uvanlige evner.

HBO Nordic:

Se «YOLO: Crystal Fantasy» sesong 1 (animasjonsserie, 2020).

«YOLO»-skaper Michael Cusack begynte med virale snutter på Youtube, noe som imponerte «Rick and Morty»-skaper Justin Roilands. En lang historie kort: Nå har han laget en egen serie.

Dette er nok en serie fra Adult Swim, og dersom du liker ultravoldelige og absurde animasjonsserier som «Rick and Morty», «Primal», «Lazor Wulf og Final Space», er YOLO noe for deg. Vi følger to australske jenter, Sarah og Rachel, som er litt av noen partyløver. Her er mengder av fyllekuler, selfies, nye erfaringer og gode vibber i den merkelige byen Wollongong.

Vil du heller se…

Superheltinne? Se «Stargirl» (serie, 2020). Baner vei for en ny generasjon superhelter, og bygger opp karakterene som senere blir superheltgruppa Justice Society of America.

En nydelig indiefilm? Se «Her» (film, 2013). Kom for den fullkomment melankolske og troverdige historien. Bli for fargene, lyset og musikken.

Kvinnekamp? Se «Mrs. America» (serie, 2020). En stjernespekket serie satt til 70-tallets likestillingskamp i USA.

Youtube

Se NPR Musics «Tiny Desk (home)»-konserter (videoserie).

Den amerikanske radiokanalen NPR har siden 2008 pumpet ut minikonserter på Youtube, spilt inn ved kontorpulten til den ansatte som lanserte ideen. Det er over 900 videoer som ligger tilgjengelig på kanalen deres, et deilig oppslagsverk om du får en ny favorittartist. Det slår sjeldent feil at det finnes en Tiny Desk-konsert av et nyoppdaget band, en slags musikkbransje-variant av «there’s an app for that».

Nå som verden er på randen, har også denne Youtube-serien måtte ta grep for å fortsette å spy ut kvalitetsinnhold i et voldsomt tempo. De får nå små og store artister til å spille inn akustiske og lavmælte konserter hjemme hos seg selv, og det gir festlige resultater. For å nevne noen: Tame Impalas «soundsystem», überflinkis Jacob Colliers «band», eller Buscabullas strandkonsert.

Om du føler deg sultefôra på musikkopplevelser i alt dette mylderet: Her har du mange gode opptredener som kan døyve konsertabstinensene littegrann.

Vil du heller se…

Feelgood for te-entusiaster? Se «The global coffee crisis is coming» (dokumentar, 2020). Om hvordan klimakrisa herjer med verdens kaffeproduksjon.

Våghalser? Se «The Terrifying Art of Free Solo Slacklining» (dokumentar, 2019). Slakk line-entusiaster gjennomfører et potensielt dødelig stunt.

Grundig manusgjennomgang? Se «Lessons from the Screenplay» (Youtube-kanal). Et interessant perspektiv på film- og serieskapning.

NRK TV:

Se «Skjelvet» (film, 2018).

Katastrofefilm for alle penga! Dette er oppfølgeren til «Bølgen» fra 2015 – og effektene overgår alt man har sett før i norsk film. Kristoffer Joner spiller den ansvarsfulle helten Kristian, som har flyttet til Oslo etter de grusomme begivenhetene i «Bølgen». Denne gangen får han mistanke om at et stort jordskjelv kan ramme hovedstaden, som kan være mange ganger sterkere enn det som inntraff 23. oktober 1904.

Katastrofefilmer med Kristoffer Joner høres kanskje ut som en meme, men «Skjelvet» knuste kinotallene til forgjengeren. Lyden er helt rå, og bør ytes rettferdighet med et par knallgode høyttalere.

Obs! Kun tilgjengelig på NRK TV frem til 8. september klokken 23.15.

Vil du heller se…

Natur? Se «Sju kontinenter, en klode» (dokumentarserie, 2020). Feinschmeckerserie om våre fortryllende omgivelser på den blå kula vi kaller Planeten Jorden.

Sterkt drama? Se «Normal People» (serie, 2020). Irsk snakkis om upopulære Marianne og populære Connell, som vi følger fra de er unge voksne til de er mer etablerte i livet.

Norsk komedie? Se «Norske byggeklosser» (film, 2018). Nyinnspillingen av den 36 år gamle Pål Bang-Hansen-komedien byr på elleve Atle Antonsen-karakterer.

TV2 Sumo:

Se «Mysteriet Marianne» (dokumentarserie, 2020).

Marianne-saken fra 1981 er en av Norges største uløste kriminalsaker, og handler om den seks år gamle jenta Marianne som sporløst forsvant på vei hjem fra isbutikken en sensommerdag i 1981.

Journalist Anne Marte Adolfsen går grundig til verks med å presentere selve forsvinningsdagen, og hun kommer tett på familien. Dette er en dypt rørende dokumentar, og gir sterk innsikt i sorgen og desperasjonen de har levd med i 39 år. Med denne dokumentaren settes punktum, forteller pårørende i et intervju med Dagbladet.

Vil du heller se…

Musikkhipsterdrama? Se «High Fidelity» (serie, 2020)Ny vri på Nick Hornbys 90-tallsroman. Sliten platesjappe, kjærlighetsproblemer, mye bra (!) musikk og herlige biroller.

Ikonisk førstefrue? Se «Jackie» (film, 2016).NataliePortman spiller Jackie Kennedy og nailer den kompliserte dialekten.

Hva som helst, bare det er Aukrust? Se «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa» (film, 1998): Norsk noir-pastisj med ‘n Solan Gundersen som privatetterforsker.

Viaplay:

Se «Snowpiercer» (film, 2013).

Joda, Bong Joon-ho laget fantastisk film før «Parasitt» også. «Snowpiercer»er regissørens engelskspråklige debut og heseblesende actionthriller.

Premisset for filmen er følgende: en klimakatastrofe har ført til en ny istid, og de få overlevende holder til på en evighetsmaskin av et tog, som kjører i sirkler rundt jordkloden. Toget er bosatt i henhold til et strengt klassehierarki, med en privilegert overklasse foran og en kuet underklasse i bakerste vogn. Ti minutter inn i filmen brygger det til opprør i bakerste vogn. Vil underklassen klare å ta seg frem til første vogn? Og hva er det egentlig som venter dem helt foran?

«Snowpiercer» har mye av Bong Joons mørke, skremmende og makabre komikk over seg. Den rommer mengder av sci-fi, voldelige scener og kompliserte dilemmaer. Filmen regnes dessuten for å være mesterregissørens mest tilgjengelige og underholdende film.

Perfekt for freddan, si!

Vil du heller se…

Noe som gjør deg sulten? Se «Gordon Ramsay: Uncharted» (dokumentarserie, 2019-2020). Kjendiskokk drar på tur, møter folk og spiser mat – også i Norge.

En helt spesiell animasjonsfilm? Se «Isle of Dogs» (2018)Framtidsdystopi der alle hunder er forvist til  en øy fylt med søppel og sykdom, og en gutt legger ut på en reise for å redde sin beste venn.

En norsk ransthriller? Se «Maskineriet» (serie, 2020). En helrå serie der ransmann og politiet leker katt og mus.

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!