Tittel: «It Was Once Music Television»

Hvor:  Internet Archive

Hva: Digitaliserte VHS-opptak av gamle MTV-sendinger

Hvorfor: MTV på 80-tallet er en flukt til en enklere popkulturell era.

ALT VAR IKKE BEDRE FØR, men 80-tallet hadde jaggu noe for seg.

Høyt hår, tung øyesminke, popmusikk uten ProTools-glasur og skjermgrafikk med skamløs bruk av pastellfarger – for å nevne noe.

Dette kan du meske deg i, takket være fremmede, men gode mennesker som har digitalisert og lastet opp time etter time etter time med gamle opptak av den en gang så innovative og tidsriktige tv-kanalen MTV. 

Ikke bare musikkvideoene, som du uansett kan se i høyere kvalitet på Youtube og Vevo.

Men alle de psykedelisk animerte jinglene, introduksjonene til legendariske programledere som Colin Quinn, Mark Goodman og Nina Blackwood, nyhetsbulletinene og – ikke minst – reklamefilmene. 

REKLAMEFILMER FRA 80-TALLET, DU! Fullskala såpeopera-føljetonger for å inspirere deg til å drikke mer pulverkaffe. Ridley Scott-regisserte framtidsdystopier for å annonsere nye hjemmedatamaskinmodeller. Folketette New York-gater som bryter ut i ekstatisk dans etter å fått tilgang på sukkerholdig drikke.

Nei, you can’t beat the feeling (eller «feel the beating» som vi likte å si. Millennials er ikke alene om å ha stor humor!).

ALT DETTE ER SELVSAGT for mye å ta inn i form av aktiv tv-seing, men tipset er å gjøre som vi gjorde den gangen MTV utgjorde en konstant bakgrunnsstrøm på gutteværelset: La det stå og kverne på en sekundærskjerm mens du holder på med noe annet.

Sakte, men sikkert vil det spise seg inn i bevisstheten og transcendere den tunge duringen av 2020. 

Slik kan Covid-19, Donald Trump og kleine some-strategier havne i skyggen av skulderputer og A Flock of Seagulls. Umerkelig vil det gjøre deg yngre og lettere til sinns.

ER INTERNET ARCHIVE-OPPLASTINGER av andre folks åndsverk lovlig? Tja. Det er hvertfall så dårlig kvalitet på lyd og bilde at ingen ser ut til å bry seg med å ringe advokatene.

Vi i Filter Film og TV har alltid vært opptatt av at vi ikke skal anbefale noen å bli pirater, men akkurat i dette tilfellet er vi så langt inn i gråsonens lyseste sjatteringer at vi tar sjansen.

(Ideen til denne saken fikk vi fra Brooklyn Vegan)

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!