Hollywood har funnet det for godt å gi nok en morofilm fra forrige årtusen en oppfølger.

Mens hjulene spinner for fullt under den nye «Dum og Dummere»-filmen melder The Hollywood Reporter nå at 90-tallskomedien «Mrs. Doubtfire» plutselig ser ut til å kunne få grønt lys for runde to.

Den opprinnelige filmen hadde Robin Williams i rollen som en mislykket og fraskilt skuespiller som lurte seg innpå familien sin ved å kle seg ut som en skotsk barnepike.

Williams er allerede knyttet til oppfølgeren, i likhet med originalens regissør Chris Columbus, og manuset er skrevet av David Berenbaum, som også står bak manuset til Will Ferrells julekomedie «Elf».

Ifølge bransjebladet har det imidlertid vært en lang og strevsom prosess å få oppfølgeren på plass.

Allerede 2001 ble manusforfatter Bonnie Hunt bedt om å skrive et manus, men både det og andre forsøk ble avvist av Columbus og Williams.

Det er foreløpig ingen detaljer om hva en oppfølger skal handle om, selv om den formodentlig vil være nødt til å finne på en god grunn til at Williams skal dra på seg dameklærne en gang til – noe Williams’ rollefigur strengt tatt gjør en karriere ut av i slutten av den første filmen.

Dette er, for å si det mildt, langt ifra det eneste eksempelet på at filmbyen i større og større grad ser bakover mot tidligere suksesser.

Nylig ble det kjent at «The Goonies» skal få en oppfølger, mens «Gremlins» vil få en nyinnspilling.

Samtidig er Michael Bay i gang med en nyinnspilling av Hitchcock-klassikeren «The Birds», sånn for sikkerhets skyld.