Leiligheten er lys, full av maleutstyr og vaginaskulpturer med piggtråd og røde lykter. Kunstnersjelen Rose lener seg fremover, et keitete smil under røde krøller, og sier:

– Jeg er hellig overbevist om at sjelen sitter i underlivet. Så, jeg jobber veldig mye med vaginaer.

Scenen er hentet fra «Costa del Kongsvik», som har premiere i kveld på TVNorge.

Her drar flere av de velkjente karakterene fra «Kongsvik ungdomsskole» og «Kongsvik videregående» på ferie til Gran Canaria, inkludert den nye rollefiguren Rose.

– Jeg er veldig glad i den typen frodige kunstnerdamer, bohemdamer som snakker om følelser, forteller serieskaper og multi-hovedrolleinnehaver Lene Kongsvik Johansen.

Ifølge henne bor Rose fortsatt alene, og hun har på mange måter aldri blitt eldre enn 19.

– Hun synes fortsatt det er gøy med sjekking og festing og sene netter. Hun lever litt som en 19-åring mens alle hennes jevnaldrende er litt etablert. Det er litt av hennes sorg. Og så har hun aldri funnet den rette. Hun har mange tanker om menn og følelser og hvordan det har gått. Og selvfølgelig er det ikke henne det er noe gærent med.

Hun tror mange vil dra kjensel på  rollefiguren.

– Alle kjenner de damene. De som er opptatt av det frodige og det kroppslige. Hun er grenseløs, og vil at alle andre skal være like grenseløse som henne selv, hvis ikke er de  dølle og A4 og redde.

Ifølge Johansen skremmer Rose også bort mange av dem hun møter.

– De fleste finner seg noen, hun føler seg nok ganske ensom. Hvem skal hun gå på byen med nå?

Likevel, Johansen synes Rose er fresk og opprørsk, og forteller samtidig at hun har hentet deler av rollefiguren fra seg selv.

– Hun er litt kjerringa mot strømmen, og jeg var det i mange år selv. Jeg var mer opptatt av å forfølge mitt kunstnerkall og realisere meg selv enn å formere meg og få hus, hage, riktige blomster i blomsterbedet, klippe hekken og skifte ut sofaen.

Selv trodde heller ikke Johansen at hun hadde lyst til å få barn, frem til hun skiftet mening og ble mor til lille Solveig som 39-åring.

– Jeg fikk lyst på barn litt seint, men jeg er veldig glad for at jeg rakk det.

Når det er sagt, hun er også snar til å trekke opp forskjellene mellom seg og Rose.

– Jeg lever nok et mye mer konformt og velordnet liv enn Rose, har barn og baker brød. Jeg har til og med begynt å sende ut sånne julekort med barnebilde jeg alltid har synes det er kleint å få, med bilde av Solveig. Men uten nissedrakt og nisselue, der går grensa.