Alt godt må ikke nødvendigvis ta slutt – tenk naturens kretsløp, galaksenes dans over nattehimmelen eller «The Simpsons» – men de fleste tv-serier får før eller siden en konklusjon.

Nå varsler tv-kanalen FX at den populære spionserien «The Americans» er fornyet for to nye sesonger – men at det deretter er over.

Det betyr 13 nye episoder neste år og 10 i 2018 før vi må ta farvel med Keri Russell og Matthew Rhys som sovjetiske undercoveragenter i 80-talls-USA.

Den gode nyheten er at serieskaperne Joe Weisberg og Joel Fields får tid og mulighet til å skrive en tilfredsstillende slutt på «The Americans», som har vært blant de mest kritikerroste seriene på tv siden den dukket opp i 2013.

Ikke så rart, med sitt fengslende plott om en hel familie hvis tilsynelatende ordinære middelklasseliv er en gigantisk, forræderisk løgn – og 80-tallsmusikk på lydsporet.

– Det er vanskelig å fatte at vi går inn i det siste strekket med «The Americans», men vi er takknemlige for at vi får muligheten til å fortelle historien helt til sin slutt, sier de, ifølge Deadline.

Fields og Weisman dessuten har fått i oppdrag å skape en helt ny serie for FX Productions, så det er for tidlig å regne dem inn i arbeidsledighetsstatistikken.

De har tidligere avslørt at de har klare ideer om hvordan de skal runde av «The Americans» når den tid kommer.

– Jeg vil si det står mellom fire forskjellige slutter, så vi er relativt sikre selv om vi ikke har tatt noen beslutning. Og slik vi jobber, kan alt endre seg. Når det nærmer seg slutt kan det hende vi finner på noe helt annerledes, fortalte Weisberg til The Hollywood Reporter i mars.

Her i Norge kan du blant annet se de fire første sesongene av serien på Netflix, og borte hos OP-5 ligger det en grundig hyllest av serien ført i pennen av forfatter Tore Renberg.