Folk som ikke er glade i å betale for filmer og tv-serier kunne nylig glede seg over nyvinningen Popcorn Time, døpt «Hollywood’s verste mareritt» av nettstedet TorrentFreak da de først skrev om det for et par uker siden.

Som en slags pirat-Netflix kunne nemlig programmet strømme videoinnhold direkte fra torrentfiler.

I stedet for det mange kan oppleve som en tungvint prosess med å selv måtte finne og laste ned filer, gir Popcorn Time brukeren en automatisk oversikt over populære filmer med store filmcovere lik grensesnittet Netflix-brukere kjenner, sammen med en søkefunksjon.

Trykk på filmen og den spiller av, sammen med teksting om man trenger det.

– Vi forventer ikke noen juridiske problemer. Vi har ikke noe på egne servere, og ingen av utviklerne tjener penger, fortalte en av gutta bak programmet, kun identifisert som Sebastian fra Buenos Aires i Argentina.

En del oppstuss fulgte selvsagt, og sist lørdag var Popcorn Time nedlagt. TorrentFreak meldte at linkene til programvaren var forsvunnet fra nedlastingssiden Mega.co.nz, og at gjengen bak i en uttalelse annonserte at de hadde gitt opp.

– Eksperimentet vårt har plassert oss på dørterskelen til endeløse debatter om pirater og copyright, juridiske trusler og det tvilsomme maskineriet som får oss til å føle oss trua for å drive med det vi elsker. Og det er ikke en kamp vi vil ha noen del i.

Popcorn Time var imidlertid ikke død. Brukere fra YTS, nettstedet som indekserer torrentfilene programmet baserer seg på, har nå tatt over utviklingen, og det er atter tilgjengelig.

Foreløpig later ikke Popcorn Time til å være noen stor trussel sammenlignet med tradisjonelle nedlastingsmetoder.

Varietys digitalredaktør Todd Spangler skriver at mindre enn én prosent av den totale torrent-aktiviteten foregår via Popcorn Time, ifølge data fra det tyske analysefirmaet Excipio.

Men samtidig skriver Spangler:

– Om Popcorn Time får mer medvind kan bruken øke.

En av dem som har tro på at tjenester som Popcorn Time vil vokse er Mega og Megaupload-grunnlegger Kim Dotcom.

– Dagens innovatører jobber med fullt krypterte parallelle nett som ikke baserer seg på IP. De er flytende hav av hjemløse data som ikke kan kontrolleres av noen, sier Dotcom til TorrentFreak.

– Kombiner det med apper og sider som tilbyr en enklikks, høyhastighets innholdsopplevelse som ikke kan tas ned og og marerittet til Hollywood er komplett.