Den premiereaktuelle fimen «Mot Naturen» er, som første film ut, plukket ut til Berlinalens Panorama-program til neste års festival.

Dette blir dermed andre gang regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Ole Giæver inviteres til festivalen, etter at det samme skjedde med hans debutfilm «Fjellet» i 2011.

– «Mot naturen» er en avvæpnende moderne fortelling om mannlig selvrefleksjon. Sannheten om hvem mannen virkelig er, viser seg å ligge forbi vanlige konvensjoner. «Mot naturen» er en modig kommentar om integritet, frigjøring og identitet, sier Wieland Speck, kurator for Panorama-seksjonen i Berlin i en pressemelding.

Giæver har nettopp kommet hjem fra filmfestivalen i Toronto, der filmen hadde sin verdenspremiere – til gode kritikker fra de viktigste bransjebladene.

– Det er helt utrolig stort å få vise filmen sin på to så anerkjente festivaler som Toronto og Berlinalen. Dette er en personlig film for meg og jeg blir virkelig glad og rørt over denne anerkjennelsen og at filmen treffer så godt også utenfor Norge, sier Giæver i pressemeldingen.

I «Mot naturen» følger vi hovedpersonen Martin – spilt av (en tidvis naken) Giæver – som stikker til fjells for å slippe unna alt han må ta stilling til i hverdagen – enten det er jobb, kollegaer, kone, barn eller aller mest: seg selv.

Som et ledd i lanseringen av filmen, der vi får høre mange av Martin innerste tanker, har filmselskapet gjort det mulig for folk å dele sine innerste tanker på filmens hjemmeside.

Det er tidvis morsom, tidvis trist lesning – som når anonymiserte nordmenn skriver ting som «jeg juger til mine nærmeste hver eneste dag» eller «jeg liker lyden av togene utenfor som holder kjæresten min våken.»

– Det er utrolig gøy å lese. Det er overraskende stor litterær kvalitet i det som blir skrevet. Mye av det er morsomt, noe litt trist, det virker som vi har truffet noe med filmens tematikk, sa Giæver til Filter om lanseringsstuntet.

«Mot naturen» har kinopremiere 19. september.