17. august er det global lansering av «Disenchantment», den nye serien fra «The Simpsons»-skaper Matt Groening.

Under de amerikanske tv-kritikernes årlige sommerkonferanse i helga stilte både serieskaperen og stemmeskuespillerene opp for å booste forventningene til serien – den første nye fra Groenings hånd siden «Futurama» gikk på lufta for nesten tjue år siden.

Enda bedre: Det ble publisert korte videosnutter som en introduksjon til de fire hovedfigurene. Som prinsessa Bean, som ikke bruker lang tid på å distansere seg fra den klassiske Disney-stereotypien.

Hun «har sine feil, hun blir dritings og hun har et hjerte», som skuespiller Abbi Jacobson sier.

Hennes personlige demon, Luci, som virker å være et oppkomme av dårlige ideer:

Den eventyrlystne alven Elfo:

Samt kjappe blikk på flere av de andre innbyggerne i Dreamland, der handlingen finner sted – inkludert kong Zøg, Beans far, og hans andre kone, amfibien Oona, samt deres sønn, den udugelige prins Derek:

Under kritikerkonferansen fortalte showrunner Josh Weinstein og skuespiller Eric Andre om hva som vil gjøre at «Disenchantment» skiller seg fra «Futurama» og «The Simpsons» – og hvilke muligheter som åpner seg når man lager en serie for en streamingtjeneste, i motsetning til en lineær-tv-kanal.

– Den har DNA-et fra de seriene. Halvparten av staben er klassiske «The Simpsons»– og «Futurama»-skribenter, men i tillegg har vi yngre forfattere (…). Så den har humoren fra «The Simpsons» og «Futurama», men går et skritt videre, fordi vi forteller serialiserte fortellinger. Derfor er de mer emosjonelle, sa Weinstein, ifølge IGN.

– Vi er ikke lenger bundet til et 22-minutters-format. Vi kan lage 35-minutters episoder som tillater vakre, cinematiske bilder. Det blir mer komplekst, og får mer dybde, sa Andre.

Noen som gleder seg?