Er det bare oss, eller er mafiafilmen i ferd med å få en mini-renessanse?

Martin Scorsese har gjenforent Al Pacino og Robert de Niro i Netflix-filmen «The Irishman», som nå er i postproduksjon og sikter mot å bli strømmeklar i 2019. Til sommeren kommer filmen der John Travolta spiller den famøse mafiabossen John Gotti. «The Sopranos» får en prequel. På tv-siden holder serier som «Peaky Blinders» og «McMafia» likviderte tystere varme.

Og nå har dama som skrev «Straight Outta Compton» valgt skuespillere til sin regidebut «The Kitchen», som absolutt ikke handler om brødbaking eller middagsforberedelser.

Tvert imot skal Elisabeth Moss («The Handmaid’s Tale»), Tiffany Haddish («Girls Trip») og Melissa McCarthy («Gilmore Girls») spille tre irsk-amerikanske kvinner som tar over lederskapet i en kriminell New York-gjeng på 70-tallet etter at deres mafiøse ektemenn havner bak lås og slå (og kjøkkenet i denne sammenheng er naturligvis bydelen Hell’s Kitchen på Manhattan, som var et temmelig traurig strøk på den tida).

Filmen omtales som «en klassisk gangsterfilm» av Variety, og er basert på en tegneserie som kom på Vertigo – forlaget DCs utgivelser retta mot et voksnere publikum enn den jevne Supermann-fangutten – skrevet av debutanten Ollie Masters og tegna av pennesplitt-magiker Ming Doyle.

McCarthy og Haddish, som begge først og fremst er kjent for sine komiske talenter, spiller henholdvis den kjærlige morsfiguren og den hensynsløse drapsmaskinen i trioen, ifølge The Hollywood Reporter. Moss, som skal ha vært det siste tilskuddet til skuespillerensembelet, spiller «den sjenerte frua til en mishandler-ektemann som omfavner voldsutøvelsen i sitt nye liv».

«The Kitchen« skal ha premiere i september neste år.