Møt BoJack Horseman, hesten som tok sitcomverden med storm på 90-tallet, men som i dag er et slitent, alkoholisert og seksuelt avvikende øk.

Helt til Netflix gjør ham til stjerne igjen til høsten?

I dag offentliggjorde strømmegiganten at de vil lansere 12 episoder av animasjonsserien «BoJack Horseman» 22. august, og slapp samtidig den første traileren.

Mengden bra folk er det i hvert fall ikke noe å si på – i tillegg til Arnett (som de fleste vel kjenner som Gob Bluth i «Arrested Development» eller Stranz Van Waldenberg i «Blades of Glory») har skuespillere som Aaron Paul og Amy Sedaris lånt bort stemmene sine her.

Både Paul og Arnett skal dessuten bidra på regisiden.

Apropos Paul: I den grad noen kan bli typecastet til en animasjonsserie, er vel Paul det her – med hettegenser, lue og skjeggstubber er han mistenkelig lik Jesse Pinkman her.

BJHEPI101_STILL 01-1

Her er hele pressemeldingen Netflix sendte ut i ettermiddag:

BoJack Horseman (Will Arnett) er en avdanket stjerne fra 90-tallets sitcom-favoritt «Horsin’ Around». Han prøver å finne seg selv i et sammensurium av selvhat, whisky og destruktive forhold, godt hjulpet av sin menneskelige kamerat Todd (Aaron Paul) og hans kvinnelige agent Princess Caroline (Amy Sedaris).

Sammen har de satt seg et mål om å få BoJack Horseman tilbake i rampelyset…

Mannen bak serien heter Raphael Bob-Waksberg. Han er også med som regissør sammen med Steven A. Cohen og Noel Bright. Will Arnett (Arrested Development) og Aaron Paul (Breaking Bad) vil også ta plass i regissørstolen.

Karakteren BoJack er designet av grafiker Lisa Hanawalt og Los Angeles-baserte ShadowMachine vil stå for animasjonen. Serien er produsert av Tomante Production, og vil kun være tilgjengelig på Netflix.