Til tross for at han, tro det eller ei, nærmer seg 50, har ikke Keanu Reeves glemt hvor han kommer fra.

Selv om han de siste månedene har oppholdt seg i Kina for å regissere og spille inn kung fu-filmen «The Man of Tai Chi» (hovedsaklig på mandarin, et språk han ikke skjønner), har det sakte men sikkert beveget seg framover med en annen film vi alle (vel, nesten) har ventet på: «Bill & Ted 3».

I et intervju med GQ forteller Reeves at det er laget et manus til filmen, som i så fall vil følge opp «Bill & Ted’s Excellent Adventure» fra 1989 og «Bill & Ted’s Bogus Journey» fra 1991.

– Vi har en fin historie klar. Vi får bare se om noen andre har lyst til å lage den, sier han til bladet.

Det begynner med andre ord å bli en stund siden Reeves og hans motspiller Alex Winter teamet opp i rollene som henholdsvis Ted Logan og Bill S. Preston.

Men hvordan skal det løses med en 48 år gammel Reeves?

– Jeg vet ikke. En ting er å tenke på det, en annen er å spille det, sier Reeves, og avslører noe av den planlagte historien:

– Et av poengene i historien er at disse to figurene er tynget av ansvaret om å skrive den største låta noensinne skrevet, samt å forandre verden til det bedre. Noe de altså ikke har gjort. Alle spør hele tiden «Hvor er låta?». Gutta har beveget seg inn i obskuriteten, og mistet rocken sin. Så vi drar på en ekspedisjon inn i framtida, for å se om vi har skrevet låta. En av de framtidige «oss» nekter å fortelle det, mens den andre skylder på oss for at livet ble som det ble fordi vi ikke skrev låta – de lever derfor et helt fryktelig liv. I en versjon er vi i fengsel, i en annen er vi på et øde motell der vi hater oss selv.

Akkurat så forvirrende som bare en «Bill & Ted»-film kan være, altså – og forhåpentligvis like morsom, om den noen gang blir laget.

Om ikke annet, bare for å se hvordan de «unge» versjonene av Reeves og Winter vil se ut. Dersom de begge vil spille i filmen, vel å vite.