Først av alt må vi bare beklage at vi er så treige på nyhetsfronten om dagen. Men vi har en slags gyldig grunn, føler vi – her vi sitter i Cannes og ser i snitt fire kinofilmer om dagen.

Men mer om det senere. Nyheten vi er litt sent ute med i denne omgang, er nemlig at Morten Tyldum ifølge Hollywood Reporter beveger seg over i the big league når han nå knyttes til regissørjobben på Mark Wahlbergs kommende thriller «The Disciple Program». Det at Tyldum er tilknyttet regissør betyr ikke at han er 100 prosent bekreftet til jobben, men du skal nok se at han ender opp i registolen til slutt.

Filmen (som også produseres av Wahlberg for Universal) har vært en aldri så liten het potet i Hollywood, mye takket være den inntil nylig helt ukjente manusforfatteren Tyler Marceca.

Den Brooklyn-baserte hobbyskribenten skrev opprinnelig en tisiders historie om en mann som på egenhånd etterforsker konas mystiske død (noe som tar ham lenger enn man i utgangspunktet kunne tro) til en konkurranse i regi av Writers Store – der han stakk av med seieren.

Senere fullførte han manuset, og sendte det inn til den renommerte manusbloggen Script Shadow. Etter omtalen der tok det rett og slett av, og filmbransjen kastet seg hodestups inn i en budkamp som gjorde Maceca til en bemidlet mann over natta.

Mark Wahlberg har lenge snakket varmt om Tyldums «Hodejegerne», og har uttrykt et ønske om en mulig amerikansk remake – kanskje er dette et første skritt på veien til et større samarbeid? Det er usikkert når Tyldum (eventuelt) setter i gang med «The Disciple Program», først skal han vel gjøre ferdig «Tordenskiold», som han nylig fikk 16 millioner i støtte for å lage.