Morten Tyldum beviste at han kan sitt håndverk til fulle med sin adaptasjon av Jo Nesbøs «Hodejegerne».

Nå har Warner Bros. bedt ham om å gjenta bedriften ved å be ham filmatisere Roger Hobbs-krimen «Ghostman», melder Deadline.

Boka kom ut tidligere år, har stort sett fått svært gode kritikker, og handler om karakteren Jack – en karrierekriminell som har spesialisert seg på å hjelpe bankranere med å slippe unna.

Én dag roter han imidlertid til et kupp i Kuala Lumpur, og blir dermed satt i gjeld til sjefen Marcus. Denne gjelden tvinger Jack til å stille opp når Marcus trenger hjelp til å ordne opp etter et feilslått casinoran i Atlantic City, der en av ranerne har forduftet med en god slump penger.

Ransutbyttet vil imidlertid bli ødelagt av fargepatroner om ikke Jack finner dem inne 48 timer, og han må også hamle opp med Marcus’ nådeløse rival – kjent som The Wolf.

Låter som om Jack befinner seg i en smørje helt på nivå med den Roger Brown må håndtere i «Hodejegerne».

Warner kjøpte rettighetene til «Ghostman» allerede før den var ute i butikkene, for et sekssifret beløp (som kan bli sjusifret når filmen nå blir realisert). Peter Craig («The Town») har fått oppdraget med å lage filmmanus av boka.

Ifølge Deadline ser Warner muligheten for å skape en franchise av historien – ikke minst siden hovedkarakter Jack er en ung mann, og siden Roger Hobbs bare er 24 år. Trolig har han mange historier om Jack innabords.

Gøy!

Vi vil imidlertid gjøre en ukvalifisert gjetning om at Tyldum først kommer til å gjøre unna filmatiseringen av «The Imitation Game», som allerede har fått med seg Keira Knightley og Benedict Cumberbatch i hovedrollene.

Filmen handler om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turing, som var svært viktig for å knekke den tyske krypteringsmaskinen Enigma under 2. verdenskrig.

Som en liten kuriositet til slutt kan vi jo nevne vår sak om at Tyldum også ble invitert til samtaler med produksjonsselskapet Eon Productions om den kommende 24. James Bond-filmen, da det ble kjent at Sam Mendes hadde trukket seg.