Den siste uka har det oppstått en seriøs Oscar-buzz rundt regissør Morten Tyldum etter festivalmottakelsen av hans kommende film «The Imitation Game» med Benedict Cumberbatch i hovedrollen.

Tyldum ble for alvor kjent i internasjonale sirkler etter hans filmatisering av Jo Nesbøs «Hodejegerne», og er i dag regnet for å være en av de mest attraktive europeiske regissørene i Hollywood.

Allerede er han blitt tilknyttet den svenske konspirasjonsthrilleren «Chain of Events», og nå kan THR melde at den norske regissøren også har takket ja til enda en konspirasjonsfilm i «Pattern Recognition».

Filmen er basert på 2003-boka fra den bestselgende cyberpunk-forfatteren William Gibson – mannen bak begrepet «cyberspace», som for alvor slo gjennom med «Neuromancer».

I boka følger vi den 32-årige markedsføringskonsulenten Cayce Pollard, som evner å se ting og sammenhenger i symboler og logoer som andre ikke får med seg. Når en rekke anonyme filmklipp med merkelige symboler postes på internett, blir Pollard dratt inn i en stor og farlig konspirasjon.

Temaet kan på sett og vis sies å følge opp historien i «The Imitation Game», der Cumberbatch spiller matematikeren og kryptologen Alan Turing – som var en viktig brikke i de alliertes seier da han bidro til at Enigma-koden ble knekt under andre verdenskrig.

Manuset til «Pattern Recognition» skrives av Antony Peckham, som sto for den første «Sherlock Holmes»-filmen med Robert Downey jr. og Oscar-nominerte «Invictus – de uovervinnelige».