Kan Morten Tyldum gå der ingen nordmann før har vært – og regissere den neste «Star Trek»-filmen?

J.J. Abrams trakk seg jo som kjent fra filmserien da han fikk oppdraget med «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens». Paramount ga oppdraget videre til manusforfatter Roberto Orci, men også han trakk seg på grunn av kreative uenigheter.

Så gikk tilbudet visstnok videre til Edgar Wright, men heller ikke her kom de til enighet.

Og nå begynner det å haste for Paramount, som egentlig ønsker seg neste film ut i løpet av 2016, da filmserien har 50-årsjubileum.

Ifølge Deadline er Morten Tyldum ett av fem navn som nå diskuteres på Paramount-styrerommet. Den store favoritten er riktignok Rupert Wyatt («Rise Of The Planet Of The Apes»), men kommer ikke han ombord går tilbudet ifølge bransjenettstedet videre til Tyldum, Justin Lin, Daniel Espinosa eller Duncan Jones.

Det er likevel ikke helt utenkelig at et tilbud kan komme nordmannens vei, da Tyldum på papiret er den av regissørene på «reservebenken» som muligens har tid til å ta på seg et slikt type oppdrag.

Justin Lin har for eksempel neste sesong av «True Detective» å jobbe med akkurat nå, og etter det skal han etter planen gå tilbake til «Fast & Furious». Duncan Jones er jo svært opptatt med den «World of Warcraft»-filmen, mens Daniel Espinosa har en film om Boston maraton-bombingen (og et Jo Nesbø-prosjekt) på trappene.

Også Tyldum sjonglerer flere prosjekter – blant annet William Gibson-filmatiseringen «Pattern Recognition».

Men hei. Det ville jo vært fryktelig gøy om en nordmann gikk ombord USS Enterprise. Vi krysser fingrene.

Tyldums «The Imitation Game» har premiere 1. juledag: