Det er en god sommer for komedier for «voksne», det vil si komedier som i det amerikanske systemet oppnår R-rating (17-årsgrense). «21 Jump Street» går jo på kino nå, og er egentlig et forbannet must for alle som er interessert i komikk.

Seth Macfarlanes spillefilm «Ted» er på vei opp på kino i USA, og seinere i høst kommer blant annet den svært lovende Ben Stiller/Jonah Hill-komedien «The Watch» og «The Campaign» med Will Ferrell og Zach Galifianakis.

I dette selskapet må vel «Hit & Run» – som det kom en usensurert trailer til i natt – sies å være en outsider.

Filmen er skrevet og regissert av lovende Dax Shepard, som også innehar hovedrollen sammen med sin kjæreste i det virkelige liv, Kristen Bell.

Dex spiller en karakter kalt Charlie Bronson (jepp) som ut av intet dukker opp på et nytt sted og danner et forhold til Bells karakter.

Så viser det seg at Bronson har en fortid som kriminell (han var sjåfør under et bankran som gikk fryktelig galt). Og folk fra fortida begynner å dukke opp, blant annet en Bradley Cooper («The Hangover») med fryktelige dreads, som mener Bronson skylder ham for sine ufrivillige intime opplevelser i fengsel.

Dette lyser jo kompisprosjekt lang vei. Med på regisiden er Shepards bestevenn David Palmer, mens skuespillerlista inkluderer fine folk som Kristin Chenoweth, Michael Rosenbaum, Beau Bridges, David Keochner, Joy Bryant og Tom Arnold.

Jeg syns dette ser ålreit ut, jeg, til tross for at gamle nakne kropper og fengselsovergrep (en spøk som dras ut i det uendelige her) kanskje er litt billige triks.

Traileren er vel relativt utrygg for visning i åpent kontorlandskap, forresten, selv om sidemannen her syns den var helt ålreit.

Det er usikkert når/hvis filmen kommer på kino i Norge, men i USA settes den opp 24. august.