Så ser balladen om Morgan Kane ut til å ha kommet til siste refreng – hvertfall i denne omgang.

Ifølge en børsmelding i dag har gründeren av selskapet som har brukt mange år og mye penger på å utvikle en internasjonal filmserie basert på de norske westernbøkene, Gunnar Ryan Wiik, inngått forlik med selskapet.

Det innebærer at Wiiks aksjer i børsnoterte WR Entertainment leveres tilbake til selskapet, mens gründerens mor får tilbakebetalt mesteparten av et millionlån hun ga selskapet i 2014. Alle andre rettstvister mellom partene i Norge og California droppes, og begge sider betaler sine egne saksomkostninger.

Selskapet har hevdet at Wiik skaffet seg eierandeler i selskapet på urettmessig vis, og ifølge VG har det pågått forhandlinger med sikte mot et forlik helt siden i høst.

– At Wiik nå ikke er aksjonær lenger er for meg en glede og lettelse. Sannheten kom frem og rettferdigheten seiret, sier aksjonæren Jan-Henry Løken til avisa.

– Alt vi ønsker å si om denne saken, står i børsmeldingen, sier administrerende direktør i WR Entertainment, Erik Christoffersen, til Filter Film og TV.

Løken sto bak en «grasrotaksjon» mot gründeren i fjor, etter at Wiik røk uklar med ledelsen i selskapet. Det skjedde etter at han ble vraket som hovedrolleinnehaver i den planlagte filmen, som har vært annonsert med pauker og basuner helt siden Wiik dukket opp på filmfestivalen i Cannes i 2012 med luksusyacht og filmplakater.

I mars i fjor beskyldte Wiik selskapets administrerende direktør, den tidligere BBC-kjendisen Tasmin Lucia-Khan, for å ha manipulert ham seksuelt, spredd rykter om at han hadde lokket investorer med prostituerte og presset ham ut av selskapet.

«Saving Private Ryan»– og «The Martian»-produsent Mark Huffam har vært tilknyttet filmen, men er ikke lenger oppført som produsent på IMDB. Det har også vært hevdet overfor norsk presse at Steven Spielberg skal ha vist interesse for å regissere.

I januar 2016 ble WR notert på Oslo Børs’ Merkur Market, og Norwegian-boss Bjørn Kjos og hans daværende finansdirektør Frode Foss var blant dem som investerte.

Fortsatt er filmen «coming soon», ifølge selskapets nettsider.

Det har ikke lyktes Filter Film og TV å komme i kontakt med Ryan Wiik i dag, men ifølge IMDB hadde han i fjor sin første skuespillerrolle siden lavbudsjettsfilmen «Timber Falls» i 2007. Han spiller en liten rolle som advokat i «Gangster Land», som hadde «Sopranos»-stjerna Jamie-Lynn Sigler i en av hovedrollene. Filmen har ikke fått en eneste positivt innstilt anmeldelse.