Om to uker kommer traileren til «Pacific Rim», en av kandidatene til å bli neste sommers store popcornfilm. Utgangspunktet låter forsåvidt ut som en standard scifi-invasjonsfilm, der vi skal få oppleve enorme roboter i kamp mot utenomjordiske beist.

Men regissøren bak heter tross alt Guillermo del Toro («Hellboy», «Pans labyrint»), og da er det lov å forvente seg noe litt utenom det vanlige.

Nå er den første teaseren ute, og den kommer i form av et fake nyhetsinnslag om invasjonen. Det er gjort ørten ganger før, men er fremdeles et grep som evner å pirre nysgjerrigheten:

At monster vs. robot-kampene fører til store fysiske ødeleggelser i filmen er soleklart.

– Når vi snakker om det fysiske rundt kampene, endte vi opp med å bygge opp flere kvartaler av Hong Kong. Og så bokstavlig talt jevnet vi dem med jorden. Vi reiste store bygg, og rev dem ned igjen. Vi bygde også kommandosentraler for robotene på størrelser med hus. Disse ble bygget på hydrauliske rigger, som beveget alt på en måte som virkelig gjør sitt for å gjenskape den fysiske følelsen av å styre en robot av denne størrelsen, har del Toro tidligere uttalt til Total Film.

Kjempemonstrene må bekjempes av roboter kalt Jaeger, som styres av to piloter hvis nevrologiske senter er koblet sammen:

Og hvem er det så robotene slåss mot? Jo, utenomjordiske vesener av en viss størrelse. Disse er klart inpsirerte av den japanske kaiju-tradisjonen (‘kaiju’ står for ‘mystisk beist’ på japansk, og Godzilla er vel det fremste eksempelet). Og disse kampene skal ikke bare foregå i storbyer som Tokyo, Hong Kong, San Francisco og deler av Australia, men også mer luftige (og våte) scenarioer:

– Vi tar kampene langt og lengre! To eller tre av dem skjer på steder der du aldri før har sett kamper mellom kaiju og roboter, som på bunnen av havet eller Jordas atmosfære. Vi har en kamp i en storm på havet. Hver kamp prøver i å gjøre annerledes, en av dem er filmet gjennom øynene til en enkelt person – vi forlater aldri den synsvinkelen gjennom hele kampen, har Del Toro uttalt til Total Film.

I filmen får vi blant annet får møte skuespillere som Idris Elba, Charlie Hunnam (Jax i «Sons of Anarchy») og Charlie Day (Charlie Kelly i «It’s Always Sunny in Philadelphia») – samt Ron Perlman, selvfølgelig.