Duncan Jones – sønnen til David Bowie, men også mannen bak «Source Code» og «Moon» – går snart igang med de innledende opptakene til den kommende storfilmen basert på onlinespillet «World of Warcraft».

Sikkert moro, men på den annen side: For en jobb å skulle samle den enorme (og absurde) fantasiverdenen fra spillet inn i en meningsfylt filmramme på rundt to timer. Vi krysser fingrene for at det kommer noe ålreit ut av det, Jones er en fyr vi i utgangspunktet har stor sans for.

Spennende er det også å se hva slags skuespillere som blir å se i filmen – og nå kan de første brikkene vise seg å snart være på plass.

Ifølge Deadline er både Colin Farrell og Paula Patton de to fremste kandidatene til filmens hovedroller. Patton, som vi tidligere har sett i «Mission Impossible: Ghost Protocol» og den ålreite nettsvindlerfilmen «Disconnect»,  er nå i kontraktsforhandlinger – mens den gamle kjenningen Farrell så langt bare er blitt tilbudt rollen.

Ikke et ord om hva slags figurer de skal spille, men tipper det involverer noe makeup.

«World of Warcraft»-filmen har vært på prosjektstadiet helt siden spillutviklerne i Blizzard inngikk en avtale med Legendary Pictures i 2006. Lenge sto Sam Raimi knyttet til prosjektet som regissør, men han overlot stolen til Jones i 2011.

Og det er, som tidligere antydet, kanskje like greit. For er det noe en «World of Warcraft»-film trenger, så er det en jovial, filmflink engelskmann bak kamera: