Høh, dette var en smule uventet: Den franske duoen Air lager filmmusikken til Erik Skjoldbjærgs kommende «Pionér» (med norgespremiere om en måned, så håper de begynner å bli ferdige).

«Pionér» er denne dykkethrilleren med Aksel Hennie, Jørgen Langhelle og Ane Dahl Torp som du sikkert har lest masse om allerede.

Det er jo et aldri så lite scoop for Skjoldbjærg og produksjonsselskapet Friland, og vil garantert føre til noe økt interesse for filmen fra utlandet – en interesse som allerede er ganske betydelig (filmen er allerede solgt til en rekke land etter visning under årets Cannes-festival, og i USA har Magnolia Pictures kjøpt distribusjonsrettighetene).

Det er Film Music Reporter som nå melder om saken, men ved nærmere ettersyn bekreftet egentlig Air oppdraget allerede i midten av juli via deres Twitter-konto:

Vi så «Pionér» under årets Cannes-festival (med foreløpig filmmusikk), og selv om vi har total munnkurv om vårt inntrykk av filmen må det være lov å si at valget av Air er ganske interessant.

Duoen har jo først og fremst hatt for vane å lage filmmusikk til noe mer «kunstneriske» filmer, som for eksempel Sofia Coppolas «The Virgin Suicides» eller «Alone in Kyoto», som først ble skrevet til «Lost in Translation»:

Siste filmmusikalske bidrag fra Air var for øvrig dokumentaren «Corman’s World: Exploits of a Hollywood Rebel» (2011).

Vi ser veldig fram til å se filmen på nytt, og høre hva filmmusikken til Air eventuelt kan gjøre med opplevelsen av 70-tallsmiljøet som Skjoldbjærg skildrer.

Her er for øvrig traileren til filmen, hvis ikke du har sett den allerede: