– Vi kommer bare til å være et par gudfryktige menn som slår hverandre i ansiktet.

Ordene tilhører Preston Hocker, bedre kjent som The Pastor of Disaster, og stammer fra den kommende dokumentaren «Fight Church».

Her møter man en gruppe geistlige som har et noe alternativt forhold til påbudet om å vende det andre kinnet til – de er MMA-utøvende pastorer, og de har tatt den voldelige sporten med seg inn i kirka.

Traileren, som Deadline posta i går, illustrerer den kontrastfylte tilværelsen til både MMA-proffer og MMA-prester, som blant annet fører til filosofiske gullkorn a la:

Jesus never tapped out!

og:

– Kan du elske din neste og samtidig kjøre kneet ditt inn i ansiktet hans?

FightChurch

«Fight Church» har delvis blitt finansiert via Kickstarter og er regissert av Bryan Storkel og Daniel Junge. Sistnevnte har vunnet både Emmy i 2010 for dokumentaren «They Killed Sister Dorothy» og Oscar i 2011 for dokumentar-kortfilmen «Saving Face».

filmens hjemmeside sammenligner filmskaperne seg med dokumentaren «Jesus Camp» fra 2006, men det må sies at «Fight Church» til tross for blod og bank ser adskillige hakk triveligere ut.

Samtidig føyer den seg inn i et voksende antall filmer i år som tar utgangspunkt i religion, blant annet eksemplifisert i «Noah», som ifølge The Playlist tok inn 40 millioner dollar i den amerikanske åpningshelga si, og som har norsk premiere i morgen.