For tolv år siden gjorde skuespiller og manusforfatter Nia Vardalos rent bord med den romantiske komedien «Mitt Store Fete Greske Bryllup», hvor hun spilte mot «Sex & Singelliv»-stjerna John Corbett.

Nå har Vardalos ifølge Deadline omsider skrevet en oppfølger til suksessfilmen hvor hun spilte gresk-amerikanske Toula som slet med giftemas fra den store familien sin.

Filmen var basert på Vardalos’ eget liv og erfaringene hennes med å gifte seg med en ikke-gresk mann.

Nye livserfaringer skal også være årsaken til at hun omsider har bestemt seg for en oppfølger.

– Nå som jeg opplever livet som mor føler jeg meg klar til å skrive det neste kapittelet av familiehistorien min, sier hun i en uttalelse.

– Selvsagt vil noen kyniske pressefolk påstå at jeg gikk tom for penger eller bare vil kline med John Corbett igjen. Én av de tingene er sann.

Foruten Vardalos returnerer både Corbett og den greske familien i oppfølgeren, som foreløpig ikke har fått noe navn.

Da Vardalos skrev og spilte hovedrollen i «Mitt Store Fete Greske Bryllup» i 2002, opprinnelig basert på et enkvinnes teaterstykke hun hadde skrevet, kan hun umulig ha ant hvor stor populær den vesle filmen ville bli.

Til tross for et spinkelt budsjett på bare fem millioner dollar sopte den nemlig inn over 368 millioner dollar.

Vardalos ble også nominert til Oscar for beste manus, og hun fikk også sin egen tv-serie basert på filmen, «My Big Fat Greek Life».

Imidlertid fikk den bare gå i sju episoder før den ble tatt av lufta.

Siden den gang har ikke Vardalos vært særlig høyt profilert, men i 2011 skrev hun og Tom Hanks den romantiske komedien «Larry Crowne», som Hanks spilte i med Julia Roberts.

Det var Hanks, selv inngift i en gresk familie, som i sin tid også produserte «Mitt Store Fete Greske Bryllup».

Da hadde Vardalos allerede takket nei til flere andre tilbud fra studioer som ville gjøre alt fra å bytte henne ut med Marisa Tomei til å endre etnisiteten fra gresk til latinamerikansk.

– Hun gjorde en smart ting, sier Hanks i en sak hos nettstedet Hollywood Jesus.

– Hun sa «dette er min historie og jeg vil spille den». Det gir en stor porsjon integritet til filmen, fordi den er Nias versjon av hennes eget liv og hennes egne erfaringer.

Det er også Playtone som står bak når Vardalos nå skal i gang med oppfølgeren.