Femårigen Miles fra San Francisco framstår umiddelbart som hvilken som helst annen livsglad femårig gutt: Leken og svært opptatt av superhelter.

Men bak masken og smilet skjuler det seg en dyster flik av virkelighet: Miles har nemlig leukemi, og har måttet takle større utfordringer enn barn flest på samme alder.

For å gi Miles en liten motivasjon i hverdagen, ønsket imidlertid foreldrene hans å oppmuntre ham og tok kontakt med organisasjonen Make-A-Wish. Da de intervjuet femåringen, ble selv foreldrene overrasket over ønsket: Alt Miles ønsket seg var å være Batkid for en dag!

Etter at organisasjonen la ut sin plan for gjennomføringen av ønsket den 15. november, har saken fått bred dekning i amerikansk media.

– Til sammen har vi mottatt svar fra over 4200 folk som sier at de vil hjelpe til med å oppfylle ønsket til Miles. Vi forventer at tallet kan bli enda større, ettersom det er over en uke igjen, forteller Jennifer Wilson i Make-A-Wish til Filter.

Wilson kan heldigvis opplyse om at Miles nylig ble ferdig med kreftbehandlingen, og i skrivende stund er på bedringens vei.

Det er bra, for femåringen har nemlig litt av en dag i vente. Her er planen for alt Miles skal oppleve på selve dagen i San Francisco – som for anledningen blir gjort om til Gotham City:

Dagen starter med et smell, og ganske raskt vil politisjefen i San Francisco spørre folk om de vet hvor Batkid er. Byen trenger hjelp til å bekjempe kriminaliteten! Heldigvis vil en intetanende Batkid da befinne seg i nærheten, sammen med en voksen Batman.

Først må en dame reddes fra en av bytrikkene i Hyde Street, før selveste Riddler må fanges på fersk gjerning mens han raner et bankhvelv i sentrum. Selv superhelter må ha en pause, så Batkid får nyte en burger – inntil politisjefen vender tilbake med beskjed om å kikke ut vinduet. Der vil Batkid få se en stor ansamling mennesker som står og roper etter hjelp. Den notoriske Penguin har nemlig kidnappet San Fransciscos maskot, Lou Seal!

Batman og Batkid har ikke noe annet valg enn å hive seg i en Batmobile-cabriolet, parkert på Union Square – og jakten er i gang!

Etter å ha fanget Penguin, går turen til byens rådhus der byens ordfører Ed Lee, sammen med politisjefen, vil takke Batkid for hjelpen og overrekke ham bynøkkelen. Det hele til stor applaus fra de flere tusen frammøtte.

– Miles vet knapt noen ting om det han skal få oppleve. Det eneste han vet, er at han skal få ta på seg et kostyme, og bare det har gjort ham veldig oppspilt. Men vi håper på å holde alt som skal skje hemmelig for ham til det faktisk skjer, forteller Wilson til Filter.

– Er det noe folk her i Norge kan gjøre for å ønske Miles lykke til?

– Om noen har lyst til å sende ham en tegning eller et brev der de forteller ham hvor modig han er, og håper han har hatt det gøy på ønskedagen, hadde det vært fantastisk, forteller Wilson.

Alle oppmuntrende ord og tegninger kan sendes til følgende adresse:

Make-A-Wish Greater Bay Area
55 Hawthorne St. Suite 800
San Francisco, CA 94105
USA