Monty Python er gamle, rynkete menn som bare prøver å gjenoppleve fortiden sin.

Når jeg skriver det, er det kanskje litt slemt, og kanskje litt morsomt. Men når Mick JaggerRolling Stones-vokalist og gammel, rynkete mann sier det – da er det plutselig internett-gull.

– The Dead Parrot Sketch?

– Yeah, Dead Parrot Sketch.

Ok, så de var best på 70-tallet, de er gamle, og den beste døde for lenge siden. Det oppsummerer vel Rolling Stones Monty Python ganske bra.

Monty Python skal gjøre 10 sceneshow på O2 Arena i London i juli, og som en slags forfilm til pressekonferansen fikk John Cleese og resten av gjengen en gammel rockevenn til å sette i gang vitsene – før media får anledning til å gjøre det selv.

Humorgruppen har alltid vært en selvironisk gjeng, og når de i showet nå kommer til å spille flere av de gamle klassikerne uttalte Eric Idle at det er ganske likt som å få et gammelt rockeband tilbake igjen:

– Og da ville det være rart å forsøke å skrive bedre ting enn våre beste gamle verk, sa han ifølge CNN.

Idle, John Cleese, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam og nå avdøde Graham Chapman utgjorde Monty Python som er legendariske for sitt humorverk med «Monty Python’s Flying Circus» fra slutten av 60-tallet og utover.

De 10 sceneshowene skal avsluttes den 20. juli, med et show som skal sendes live til 2 000 kinosaler rundtom i verden – blant annet Oslo, Bergen, Ålesund, Horten og flere andre byer – før det så sendes i reprise helgen etter flere steder.

Det blir sikkert «something completely different».