I høst ble det kjent at norske Joachim Rønning får regi-ansvar for «Maleficent 2», oppfølgeren til den globale kassasuksessen fra 2014 med Angelina Jolie i hovedrollen som heksa fra Tornerose-eventyret.

Hvis alt har gått etter planen startet den opptakene i Storbritannia i helga, og nå melder The Hollywood Reporter at Disney forsterker stjernekraften i filmen ved å hyre Michelle Pfeiffer.

60-åringen, som slo gjennom i Brian de Palmas «Scarface» i 1983 og var en av Hollywoods mest profilerte filmskuespillere de neste ti åra, omtrent, virker å være på en hot streak om dagen.

I fjor fikk hun fantastiske anmeldelser for indiedramaet «Where is Kyra» og sin første Emmy for HBO-filmen «Wizard of Lies», i tillegg til å ha roller i Darren Arnonofskys «Mother!» – en av årets mest omdiskuterte filmer – og kassauksessen «Murder on the Orient Express».

I «Maleficent 2» skal hun spille dronning, men siden fint lite er kjent om handlingen i filmen er det umulig si hvilken dronning det dreier seg om, eller hvor stor rolle det er.

Det vi vet, er at Ed Skrein (35), den britiske rapperen som spilte Ajax i «Deadpool», er castet til en skurkerolle, og at både Angelina Jolie og Elle Fanning gjentar sine roller fra originalfilmen.

Sikkert ikke noe stress for Rønning, som debuterte som Hollywood-filmskaper allerede i 2006 med å instruere Penélope Cruz og Salma Hayek i «Bandidas», og holdt styr på Johnny Depp i «Pirates of the Caribbean 5».

Følger du vestfoldingen på Instagram, får du stadig små innblikk i hvordan livet arter seg på toppen av underholdningsindustri-hierarkiet. Fra innsiden av legendariske Pinewood Studios i London…

Happy fairies ✨✨ #maleficent

A post shared by Joachim Rønning (@joachimronning) on

…til location-rekognosering i royale omgivelser:

https://www.instagram.com/p/BhwIb6AlbKO/?taken-by=joachimronning

Og når filmen er i boks skal Rønning etter planen gå i gang med «Here There Be Monsters», en selvforfattet science fiction for det uavhengige studioet Media Rights Capital (MRC), som står bak blant annet «House of Cards».

Vi håper han også etter hvert får muligheten til å filme Tom Cruise som 969-åring. Krysser fingrene, faktisk.