– Things are looking up for NBC since they finally got rid of their worst shows, «The Office» and «30 Rock».

Joda, Jimmy Kimmel har fortsatt snakketøyet med seg der han kommenterer årets «upfronts» – de årlig-vårlige mai-avdukingene av håpefulle amerikanske tv-nettverks kommende serier for seere og annonsører.

De siste ukene har et enormt antall nye serier fått grønt lys, eller blitt lagt på hylla for godt.

Eller som Kimmel formulerer det:

– Throwing a bunch of sh*t at a wall to see what sticks. And guess what, you guys are the wall.

Hva har vi i vente fra over dammen? Her er et lite utvalg, og la oss nå for all del starte med FOX, om ikke annet så fordi Murdoch-familien er slike sjarmerende vesener.

Seth MacFarlane tar steget over i komiserier på FOX ved å la Seth Green og Giovanni Ribisi (begge folk vi vil se mer av) slenge vitser i hverandres retning mens et lydspor av mennesker som for lengst er døde (gjetter jeg – de latterboksene er ofte utgamle) ler seg skakke.

De har rollene som to dataspillutviklere som av en eller annen grunn bor med fedrene sine.

Er du derimot mer glad i Andy Samberg og vil ha babyene hans inni deg? I så fall er den nye politikomiserien hans kanskje mer din pose frukt:

Se traileren og spør deg så om det var ÉN eneste ting i den som var like fantastisk som disse flyktige sekundene i samspill med Michael Cera i «Nick & Norah’s Infinite Playlist».

Aller mest knall er det at FOX-drevne ADHD nå nærmer seg juli-premieren på «Axe Cop». Har du ikke hørt om «Axe Cop»?

Vet du ikke at det er en tegneserie skrevet av en femåring og tegnet av storebor på tjueni? Vet du ikke at når seriens bebartede (for ikke å snakke om titulære) hovedperson skal holde audition for potensielle partnere, går han til slutt for en fyr som heter Flute Cop?

Som har det navnet fordi våpenet hans er fløyte? Som får dinosaurblod på seg og muteres til Dinosaur Soldier? Se traileren da!

Greit, nå trodde både du og jeg at du skulle få se en stor tyrannosaur i den traileren og så ble vi litt skuffa. Det er også legitimt å lure på om moroa med dialog basert på en femårings innskytelser fungerer like godt på skjermen som den gjør i hodet når man leser den.

Men! Vi kan trøste oss med at den lille chihuahuaen spilles av ingen ringere enn Giancarlo «Gus fra Breaking Bad» Esposito.

Han er ellers opptatt med å spille litt slem og litt sympatisk militsmajor (i hvert fall så langt jeg har kommet) i postapokalyptiske «Revolution» på ABC, som nå skal gå inn i sin andre sesong på et tidligere tidspunkt i sendeskjemaet og dermed vil miste seere og bli kansellert. Muligens.

På samme kanal skal Rebel Wilson (en av mange gode ting med «Pitch Perfect») nå more oss ved å være en dame som aldri har gått ut på byen fordi hun nørder innendørs med venninnene sine men så går hun ut på byen likevel og så er det gøy fordi hun er overvektig og fjamsete og har teit undertøy.

Ikke helt med på notene her, merker jeg, men sånn ser det ut:

Bedre ABC-følelser gir kanskje «Mixology», hvor en hel sesong foregår i løpet av en kveld i en bar hvor pene mennesker får selvtilliten tilbake.

Og så har vi andre som får livet tilbake i «Resurrection». Det mest interessante som kan sies om den traileren er at de første femten sekundene får deg til å tro at noen har laga «Lost – Junior Edition».

Gullegget til ABC i år ser ut til å bli Joss Whedons retur til den lille skjermen, Marvel-serien «Agents of S.H.I.E.L.D.». Her er traileren:

Jeg er ikke helt solgt etter å ha sett denne traileren, men samtidig – det er Joss Whedon, så forvent en serie du vil ende opp med å elske med hele hjertet ditt for så å få det revet ut fordi seertallene ikke er bra nok.

I det minste kan Whedon knyte sammen eventuelle løse tråder i den neste «Avengers»-filmen.

Utgangspunktet er fint, om ikke akkurat spektakulært. Agent Coulson (Clark Gregg) gjenoppstår som kobling til film-universet og går fra trivelig sidekick til hovedperson-ish. Hvor bra vil det fungere når han skal ha mer fokus og skjermtid?

Han får blant annet selskap av en ung agent spilt av Brett Dalton, som er så fersk i faget at han ikke engang har sin egen Wikipedia-side. Han har trailerens kuleste replikk («Someone really wanted our initials to spell out S.H.I.E.L.D.»), men er ikke akkurat en karisma-bombe i de sekundene vi ser ham her.

Da ser det mer gøy ut med hackeren Skye. Hun spilles av Chloe Bennet (med fortid som popstjerne i Kina – er castingen en litt mer elegant utgave av Kina-frieriet fra Marvel i «Iron Man 3»?) og later til å ha den typen komisk timing som kan gjøre henne til en ny Eliza Dushku eller Sarah Michelle Gellar.

Sistnevnte finner vi nå om dagen på CBS sammen med selveste Robin Williams. Han har ligget lavt i filmterrenget de siste årene, så det kan bli spennende å se om han blomstrer i tv-ruta med «The Crazy Ones».

Dette er en far/datter-komiserie lagt til reklameverdenen. Mannen som har sett mye «Mad Men» i det siste og tenkt «det der kan jeg gjøre bedre» er serieskaper David E. Kelley, som mange vil huske for «Ally McBeal».

Opphavet merkes kjapt på den lett maniske tonen i forhåndstittene – jeg mistenker at Robin Williams i konstant klovnemodus kan bli usigelig slitsomt, samme hvor glade alle er i fyren.

Likevel, den improviserte scenen hvor Robin Williams og Zach Cropper kommer med forslag om hvordan Kelly Clarkson kan bringe inn mer sex i en McDonalds-reklame et stykke uti denne bak scenen-snutten er gull:

Mer CBS-moro får man i «Two And A Half Men»/«Big Bang Theory»-skaper Chuck Lorres nyeste latterboksinfiserte skapelse, «Mom». Nevnt her ikke først og fremst fordi den ser så fordømrade bra ut, men fordi den antagelig kommer til å være det første du ser når du ramler ned i sofaen etter middag.

Like greit å være forberedt.

Anna Faris spiller en tidligere alkoholiker og mamma som sliter med sin blandingsmisbruker av en mor mens hun skal oppdra dattera. Sjå her:

Hvor glad du blir i sjelen av sånt avhenger antagelig litt av hvor mye du lo av Anna Faris i «Scary Movie»-filmene. Neida.

Mindre latter på samme kanal blir det av at Jerry Bruckheimer har sett masse «Homeland» (den kommer tilbake i september, forresten) og bestemt seg for å amerikanisere en annen israelsk tv-idé i «Hostages».

Kort fortalt går den sånn her: Toni Collette spiller en kirurg som snart skal operere på den amerikanske presidenten. Han fyren fra «FlashForward», Dylan McDermott, har tatt familien hennes som gisler.

Med mindre hun sørger for at presidenten dør på operasjonsbordet vil McDermott tvinge barna hennes til å se ALLE episodene og høre en lang monolog om hvilke følelser som gikk gjennom ham da «FlashForward» ikke ble fornyet for en andre sesong.

Eller forresten, det var jo ikke McDermott men Joseph Fiennes. Jeg blander! Mørkhårede hovedroller i amerikanse spenningsserier er rimelig utskiftbare, sånn sett. McDermott spilte  derimot i glimrende «American Horror Story», så du får nesten ignorere den snarky tonen i forrige avsnitt.

Det må sies at vismennene i YouTube-kommentarfeltet under denne videoen i alle tilfeller har et poeng. Fra stuff4ever:

«I see this have the same problem as Prison Break did.»

Og MeanGymFan:

«This show has no future. How long can she be expected to keep the President on the table?»

Mens sjefen over alle sjefer svever mellom liv og død på ABC lar NBC vampyren over alle vampyrer dra til London på hevntokt i «Dracula».

Det som er likandes? At det er Jonathan Rhys-Meyers i hovedrollen og at kampscenen på taket ser ut som «Dishonored».

De ufsete bitene? Jeg synes ofte reinkarnasjon blir rimelig dølle greier (bortsett fra galskapen som er «Enter The Void»), så at vi får en parallell til Francis Ford Coppola-filmatiseringen hvor Mina er den gjenfødte utgaven av Draculas døde elskede er ikke helt etter min smak.

Faren er også høy for at det blir litt vel stivt og periodeaktig.

En serie som nok blir mindre stiv er Michael J. Fox-comebacket «The Michael J. Fox Show» hvor Michael J. Fox selvsagt spiller en fyr som heter Michael Henry.

Meta nok sliter både liksom-Michael og faktisk-Michael med Parkinsons sykdom, og meta nok er begge tilbake på jobb etter et langt avbrudd. Fox som skuespiller, Henry som nyhetsanker. Begge må kjempe mot de åpenbare vanskene sykdommen medfører, men her ser det ut til å bli lite svulst og fioliner.

I stedet viser en kjapp titt på traileren at dette antagelig er den mest lovende nye komiserien av alle jeg har nevnt:

Jeg mener, har du sett noe så glad-kynisk? «Can you not have a personal victory right now? We are starving!»

Det største gapskratt-øyeblikket av alle komitrailerne her (også inkludert de jeg ikke orka nevne – sorry, Malin Åkerman-fans).

Til sist: Kan vi få også en whoop-whoop, henda i været for James Spader, som tydeligvis har fått sin egen personlige Hannibal Lecter i «The Blacklist»? Her spiller han FBIs mest ettersøkte som en dag overgir seg for å hjelpe til med å fakke noen av de verste folkene. De verste!

Og jada, han får selvsagt hjelp av Clarice Starling (selv om hun ikke heter det her).

Alt i alt later seriene fra årets maiball til å være et solid knippe tv, men de åpenbare høydepunktene er få – forhåpentligvis er det noen av dem som likevel overrasker.

Hvis ikke har vi nok uansett en grei strøm godbiter i vente fra kabelselskaper som HBO og AMC sammen med Netflix og annen nettvideo.