Flashmobs: Artige innslag av spontanitet som river oss ut av hverdagens monotoni? Eller krampaktige tilfeller av massepsykose og falsk felleskapsfølelse?

KJØR DEBATT, eller bare vent på østerrikske Michael Hanekes nye film – som ifølge Film Comment går i innspilling til sommeren.

Det låter kanskje som en spøk, men «Amour»-, «Funny Games»– og «Det hvite båndet»-skaperen er altså faktisk i ferd med å lage en film der nettopp en flashmob binder handlingen sammen.

Historien i «Flashmob» foregår delvis i USA, og følger en gjeng ungdommer som møtes på nettet og som har planer om å delta i aktiviteten tittelen henviser til.

Om flashmoben består av en iskald dødsdans der gjengen beveger seg stille og repetativt i mørket til de blir demente og/eller ideologisk forkvaklede sier foreløpige synopsis ingenting om, men det er vel rimelig å anta.

hvite

Uansett har jo fyren laget noen av de mest imponerende filmverkene vi har sett, og vi ser fram til hvilke (om noen) amerikanere han har castet i filmen, etter at han uttalte at han synes amerikanske skuespillere var litt dumme i hodet (fritt fra minnet) i forbindelse med den engelskspråklige nyinnspillingen av «Funny Games».

Oddsen er lav for at filmen får Cannes-premiere til neste år.