Filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen» fikk en usikker framtid da regissør Martin Scorsese trakk seg fra prosjektet for noen år tilbake.

Det var allikevel ingen grunn til å dempe begeistringen da en ny regissør var på plass i fjor: Svensken Tomas Alfredson, med filmer som «La den rette komme inn» og John Le Carré-filmatiseringen «Tinker Tailor Soldier Spy» på samvittigheten. Samtidig har Martin Scorsese bestemt seg for å bli med på prosjektet allikevel – som utøvende produsent – og det hele virker nå å være i ekstremt trygge hender.

Men som om ikke det var godt nok, kunne Variety i dag melde at selveste Michael Fassbender nå har inngått i samtaler med tanke på å spille i filmen! Vi i redaksjonen håper inderlig at Fassbender klarer å overtales, for dette er virkelig et solid stykke skuespiller som har spilt seg inn i våre hjerter med filmer som «Shame», «X-Men: First Class», «Inglourious Basterds» og «12 Years a Slave».

«Snømannen» er en av de mest populære bøkene om Nesbøs politihelt Harry Hole, en løs kanon i Oslos politistyrke. I «Snømannen» etterforsker Hole forsvinningen av en kvinne, etter at hennes rosa skjerf er funnet rundt en, ja du gjetta det, snømann. Det er usikkert om Michael Fassbender er tiltenkt rollen som Harry Hole, men vi krysser uansett alle fingre og tær vi har for det!